Balmain представи колекцията си пролет 2019 в рамките на Седмицата на модата в Париж Кара Делевин направи неочаквано завръщане на модния подиум във френската столица.

Вижте снимки >>

Преди няколко години супермоделът се оттегли от модната индустрия и от части от модния подиум, за да се посвети на актьорската си кариера.

Делевин носеше копринен бял костюм от дълъг блейзър и панталон с много външни асиметрични джобове. В горната част бе облечена с късо диско бюстие, оформено като извивки на гърди в долната част. На второто си появяване тя бе с коса, сресана назад, златни обеци и бял поло топ, съчетан с черен панталон с висока талия и колан.

Снимка: AP/БТА

Арт директорът на Balmain Оливие Рустеринг вече три години вдъхва нов живот на бранда, благодарение на лесно разпознаваемите дизайни, чувственост и непреходната елегантност на френската къща.

С най-новата си колекция той нееднозначно показа, че обемите, деконструктивността и асиметрията в моделите са негов специалитет. Той показа блузи по тялото, пагони, широки панталони и минижупи.

За разлика от предходни колекции, в които залага на черното, този път той избра бяло и го комбинира с металически акценти. Кристалите и бродериите са основните инструменти, които придаваха ретро-футуристичен стил на визиите. В колекцията място намери и денимът с асиметрични поли, торбести панталони, смесени с туид и муселин.