Американският съвет на модните дизайнери присъди основните си награди на Габриела Хърст за дамска мода и на  за мъжка мода.

Наградите бяха обявени от председателя на съвета Том Форд в новата дигитална платформа на организацията Runway 360. Първоначално те трябваше да бъдат връчени на бляскава церемония през юни, но тя беше отменена заради пандемията.

След като беше обявена наградата му, Джийн Реймънд публикува видео в Инстаграм как отваря кутия и вади от нея сребърната си статуетка, след което намига на последователите си. Това е второ негово отличие за два дни, след като в неделя беше избран за дизайнер на годината от организацията "Harlem's Fashion Row" на виртуална церемония.

Наградата за аксесоари на Американския съвет на модните дизайнери спечели Телфар Клемънс. Призът за нов дизайнер беше присъдено на Кристофър Джон Роджърс.

И четиримата лауреати печелят награди на Американския съвет на модните дизайнери за първи път.

Благодарствени речи във видео съобщението нямаше, предава БТА. Дизайнерите след това изразиха радостта си на страниците си в социалните мрежи. Хърст изпрати виртуални целувки на Уругвай, където е родена, и поздрави дизайнерите по цял свят, много от които трудно оцеляват в пандемията.

Габриела Хърст

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Заедно сме", каза тя.

Хърст е известна с елегантните си костюми с панталони.

Джийн-Реймънд работи в модата от тийнейджър. Той основава фирмата си "Pyer Moss" през 2013 г.

В двете нови категории награди получиха Пиерпаоло Пичоли от "Valentino" за международна дамска мода и Ким Джоунс от "Dior" за мъжка мода.