Кристиан Сириано показа флорални мотиви и широкополи шапки на Седмицата на модата в Ню Йорк, съобщи АП. Дизайнерът е вдъхновен от образа на Одри Хепбърн.

Снимка: БТА

Костюмът в бургундско червено, с който вицепрезидентката Камала Харис се появи по време на речта на президента Джо Байдън "За състоянието на съюза" е на Сириано.

Имахме награди "Грами" и Модна седмица, каза дизайнерът зад кулисите пред АП. "Нямахме достатъчно време, но се надявам, че сме се справили." Сириано допълни, че за него е било чест да облече Камала Харис.

Снимка: БТА

Сириано показа и осъвременена версия на иконичния жълт тоалет на Алиша Силвърстоун от филма "Баровки". Актрисата облече жълтия костюм за рекламен клип през изминалата седмица.

Снимка: БТА

Сириано и Силвърстоун работят заедно от дълги години. Актрисата е чест гост на ревютата на дизайнера.

На ревюто на Сириано присъстваха още Линдзи Лоън с брат си и сестра си, Кинта Брансън и Джулия Стайлс.

Снимка: БТА

Пораствайки, всеки млад дизайнер е обсебен от "Баровки", а Шер е неговата муза, каза Кристиан Сириано.

Освен Шер вдъхновение за дизайнера е и образът на актрисата Одри Хепбърн, особено телевизионната поредица "Градините на света с Одри Хепбърн", излъчвана през 90-те години на миналия век.

Сириано

Снимка: БТА

Сириано почете градините на Англия, Франция, Италия, Нидерландия и др. със серия повлияни от японската култура шапки с апликации на цветя в лилаво и фуксия. Сириано показа и модели в черно и бяло със стилизирани рози. Имаше и по-момичешки рокли, и дамски модели, вечерни тоалети, рокли по тялото. Сириано гледа сериозно на цветята в колекцията си. Доколко могат да се носят тези дрехи? Необходима е смелост.