Собственикът на "Луи Вютон" Бернар Арно потвърди информацията, че американският дизайнер приключва своята 16-годишна кариера за френския бранд. Марк иска да се грижи по-добре за собствената си фирма. Новината съвпадна с последния ден на парижката модна седмица, където Джейкъбс представи последната си колекция за "Луи Вютон" за сезон пролет/лято 2014.

Смолисточерни пера бяха вплетени в косите на участвалите в дефилето манекенки и им придаваха вид на воини. Колекцията, проектирана от Джейкъбс, включва 41 облекла.

Вниманието привлякоха напомнящи кабаретни костюми къси якета с украса от пера по раменете и тъмни бродерии, сака тип смокинг и широки сини джинси. Показани бяха също дълги до земята рокли с с широки ръкави. Вижте снимки >>

Някои тоалети са с корсети с черни декоративни елементи, които имат нещо общо с модата в началото на 20-и век. "Постарахме се да се върнем назад във времето, да ползваме сценично облекло и да заложим на черния цвят", поясни дизайнерът.

Колекцията получи много аплодисменти от главната редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур. Тази колекция бележи края на една ера, увери редакторката на сп. "Харпърс базар" Гленда Бейли. Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха също режисьорката София Копола и сестрите Дакота и Ел Фанинг.