Модната къща "Louis Vuitton" показа на Седмицата на мъжката мода в Париж колекция, вдъхновена от дигиталната ера, предава чуждестранната преса. Певицата Росалия изуми гостите, като се появи на подиума с яке с качулка върху ретро жълт седан от 80-те години на миналия век.

Испанската звезда се представи с наелектризиращо вокално изпълнение. По време на шоуто си носителката на награда "Грами" премина край възхитените погледи на знаменитости като Ъшър, Кит Харигтън, Джей Хоуп, Тахар Харим, които я аплодираха.

Студиото за мъжка мода на "Louis Vuitton" пое контрола след смъртта на творческия директор Върджил Абло през 2021 г.

Вижте снимки >>

Декорите на ревюто в четвъртък, наподобяващи ретро дом, пресъздаден в най-стария двор на Лувъра, бяха в стила на Абло, определящ работата му в бранда в периода 2018-2021 г.

Този сезон, младият екип на марката и гост-дизайнерът Колм Дилейн са вдъхновени от това, че са "членове на първото поколение, пораснало със суперсвързаност". И затова изобилстваха препратки към дигиталната ера.

Мотивите съдържаха криптирано компютърно кодиране, а ръкописните училищни бележки, смятани за остарели в съвременния свят, са преработени, за да се създаде сюрреалистичен бял костюм и цилиндър.

"Louis Vuitton"

Снимка: Getty Images

Модели дефилираха, облечени в дълги сака с изчистени ревери, носещи чанти, а външният им вид бе допълнен от шапки.

Модната къща акцентира върху връхни дрехи с издължени силуети, вариращи от вталени палта до якета тип бомбър.

Танц, театър и геометрия се сляха ведно вчера по време на френския форум, когато всички погледи бяха вперени в есенно-зимния спектакъл на "Issey Miyake".

Емблематичните плисета, осигуряващи свобода на движение на мъжа, са около геометрични фигури, структуриращи силуета на тоалетите, представени на ревюто, придружено с акробатика.

"Issey Miyake"

Снимка: АР/БТА

Модното шоу на японската къща се състоя в "Пале дьо Токио" - най-големият артцентър в Европа, посветен на съвременното творчество.

Както е традиционно за дефилетата на бранда, шоуто започна с черно-бяла видео инсталация, създаваща оптични илюзии, за да наруши възприятието за гравитация.

Акробатична танцова трупа се появи на подиума на фона на движещи се светлинни лъчи. Артистите, облечени в плисирани светлосиви тоалети, изпълняваха акробатични номера.

Есенно-зимната колекция "е изучаване на триъгълника и простите геометрични фигури, които се разгръщат, за да създадат сложни форми", казват от бранда.

"Issey Miyake"

Снимка: Getty Images

Мъжките якета са свободни, предава БТА. Триизмерните палта пък са вдъхновени от съвкупност от триъгълници.

Други модели са създадени от припокриващи се правоъгълни парчета плат и могат да се носят по много начини.

Регулируеми връзки, поставени в шевовете, трансформират палтата.

Ярките цветове, характерни за бранда - зелено, червено, оранжево - са добавени към графичните щампи за сезон есен-зима.