Херцогът и херцогинята на Съсекс дадоха старт на тържествата за Деня на Общността и нациите - и новите си роли в челните редици като "семейството на нациите" в канадската къща в Лондон.

Вижте снимки >>

Меган, която е бременна в осмия месец, отдаде почит на канадския дизайн с палто на "Ердем", комбинирано с обувки "Аквазура" на стойност 485 паунда, с които пристигна тази сутрин на площад "Трафалгар" с принц Хари.

Зеленото вълнено палто с детайли от черни мъниста по маншетите и яката е дизайн по поръчка, вдъхновен от колекцията есен/зима 2019 на родения в Монреал Ердем Моралиоглу.

Днешното събитие, организирано от канадския върховен комисар в Обединеното кралство Джанис Шарет, бе предназначено да демонстрира и отпразнува разнообразната общност от млади канадци, живеещи в Лондон и Великобритания.

По време на посещението си днес двойката имаше възможността да разговаря с групи от млади канадци от широк кръг от сектори, включително мода, изкуство, бизнес и академични среди, за техния опит като чужденци, както и за възможностите за младите хора, работещи в британската общност.

Херцогът и херцогинята, които очакват първото си дете през следващия месец, взеха участие в канадската пролетна традиция за правене на кленов твърд карамел (кленов сироп, охладен на сняг, за правене на сладкиши) - част от традиционната cabane à sucre.