Датската принцеса Мери е една от модните икони сред кралските особи в Европа. Едно от последните ѝ модни решения обаче изненада всички.

Вижте стила на Мери >>

Свикнали сме да я виждаме в Prada и високи обувки Louboutin, тази седмица принцесата показа, че и спортната визия не ѝ е чужда, появявайки се с официална бяла рокля и... маратонки Nike.

По време на визитата на принцесата и съпруга ѝ принц Фредерик в Рим 46-годишната австралийка обу бели Nike VaporMax Explorer, съчетани с рокля на Mark Kenly Domino Tan и колан MaxMara.

Супермодерната визия, която можете да видите в стрийтстайловете по целия свят, бе изненадваща, особено пък от кралска особа от такъв ранг.

Скрийншот: Daily Mail/Hanne Juul/Aller Media/MEGA

Принцесата носеше обеци и брошка във формата на клонче от датския бранд Ole Lynggaard Copenhagen, както и гривна Cartier.

Датската двойка разгледа останките от римските бани в термите на Каракала. Визитата в Италия цели да зазадрави връзките между Дания и страната на Ботуша. Кралската двойка бе приета от италианския президент Серджо Матарела в президентския дворец. Вечерта Мери и Фредерик присъстваха на прием с представители на над 30 страни.