Базираната в Милано модна къща Moschino назначи Адриан Апиоласа за нов творчески директор, съобщиха АФП и ДПА.

Аржентинецът Апиоласа, който преди това е бил директор по дизайна на готовата дамска мода в Loewe и Chloe, ще дебютира с първата си колекция за Moschino на 22 февруари по време на ревютата на дамска мода за есен-зима 2024 г. на Седмицата на модата в Милано, се казва в изявление на Moschino.

Новоназначеният дизайнер обяви, че е готов да въведе италианската модна къща "в нова глава от историята, с театрална нотка, в чист стил Moschino, пише БТА.

Апиоласа поема дамските, мъжките и аксесоарните колекции на Moschino, която е известна със своите авангардни дизайни. Той е подчинен на Масимо Ферети, изпълнителен председател на компанията майка на марката, Aeffe SpA.

"Веднага бях поразен от експлозивната креативност на Адриан - личност, пълна с енергия и ентусиазъм, елементи, които винаги са характеризирали миналото и бъдещето на Moschino, коментира Ферети.

Роден през 1972 г. в Буенос Айрес, Апиоласа поема поста от Джереми Скот, който подаде оставка през март 2023 г. Първият заместник на Скот, Давиде Рене, почина внезапно в края на миналата година след само десет дни на работа.