Модна труженичка, която паднала на пода в италианския шоурум на Стела Маккартни, съди лейбъла на дизайнерката за £100 000, съобщава британската преса.

31-годишната Клоуи Микелбъроу казва, че вече не може да носи високи токчета, след като счупила крака си по време на рекламни снимки в базата на дизайнерката в Милано.

В документи, подадени в окръжния съд в Централен Лондон, се казва, че тя страда от постоянна болка и подуване, не може да танцува или да бяга и трябва да носи само специални маратонки.

Нейният адвокат Майкъл Патрик твърди, че компанията не е успяла да й осигури безопасно работно място.

От "Stella McCartney Ltd" отричат да носят отговорност за това и настояват, че Микелбъроу сама си е виновна за "нейното нещастие".

В съдебните документи се казва, че през 2018 г. г-жа Микелбъро е планирала да заснеме интервю на пътеката на втория етаж за гамата дрехи "Stella"s World" на компанията.

Г-н Патрик каза, че е бил разделен на две секции, включително затворена зона, оградена с парапет. Той каза: "Обособената зона на външен вид била като нормален под, който за обикновения разумен човек изглежда безопасни, стабилен. Не е имало предупредителни знаци за опасност. Микелбъро не е знаела, че няма да издържи теглото ѝ и се изтърсила директно на първия етаж". 

Тя имала фрактура на лявата пета и се наложило да ѝ правят операция две години по-късно, каза г-н Патрик.

Адвокатът на "Stella McCartney Ltd", Надя Уитакър, контрира, че г-жа Микелбъро се е изкачила по парапет, за да влезе в опасна, неразрешена зона и е стъпила върху гофрираната пластмаса, която не е под и затова е паднала. 

Тя добави: "Това беше зона, която очевидно не беше проектирана нито оборудвана, за да може някой да ходи там".

Г-жа Уитакър каза, че г-жа Микелбъроу е "пренебрегнала очевидно препятствие", когато се е прехвърлила над парапета. Адвокатът каза, че по този начин тя "не е положила никакви разумни грижи за собствената си безопасност".