Първата колекция на дизайнера Рикардо Тиши за Burberry бе показана на Лондонската седмица на модата. С тази колекция за сезона пролет/лято 2019 г. 44-годишният Тиши се е постарал да възроди известната модна къща.

Вижте снимки >>

Дефилето бе сред очакваните с най-голям интерес на Лондонската седмица на модата. Колекцията бе представена пред около 800 гости на фона на музика на Massive Attack в сградата на пощенска станция, в която се извършват реставрационни работи. Всичко бе като метафора на промените, които Burberry очаква с идването на работилия по-рано за "Живанши" дизайнер. Сред присъствалите на дефилето нямаше знаменитости, но затова пък по подиума минаха прочути манекенки, като Кендъл Дженър, Журдан Дън, Наталия Водянова и Ирина Шейк.

Журдан Дън

Снимка: AP/БТА

Тиши е проектирал поредица вечерни рокли от жeрсе - нещо ново за Burberry. Черните дълги рокли, които в някои случаи са украсени дискретно с пайети, очевидно са един от стълбовете в новата стратегия на "Бърбъри". Друга новост е гама облекла, които са ясно ориентирани към стрийт модата и са директно вдъхновени от Лондон, където дизайнерът е придобил усета си за естетика, докато се обучавал в престижния колеж за мода и дизайн "Сентръл Сейнт Мартинс". Вниманието привлякоха корсети, къси поли, широки шорти за мъже, карирани платове в бежово, черно и червено. "Когато започнах да проектирам първата си колекция за Burberry, мислех за пътувания, за завръщането си в Лондон 20 години след представянето на студентската ми колекция - поясни Тиши. - Бях вдъхновен от английската столица, която ме накара да поискам да стана дизайнер."

Тиши освен това не е забравил верните фенове на модна къща Burberry, проектирайки бежови тренчкоти, които са като неин отличителен знак.