Флоралните рокли винаги са били на мода, така че няма смисъл да отричаме тяхната актуалност днес - те никога няма да напуснат модните тенденции. Този път световните дизайнери се заиграха с шарките и представиха не само малките пъпки и листенца от маргаритки и рози, с които сме свикнали, но и големи палмови листа, цъфнали божури и лалета. През пролетта е невъзможно да си представим женски гардероб без такова облекло, така че сме събрали за вас селекция от най-модерните рокли на цветя, които ще украсят всички.

Туника или рокля-риза

Снимка: Getty images

Туника

Роклята-риза е най-желаният артикул сред жените от всички възрасти. Този стил се носеше преди, този стил все още се носи сега, но детайлите се променят: появяват се кожен колан, волани и акцентни яки, нови формати на подгъв или горна част. Популярна туника във флорален десен е идеална за пролетта.

Къса рокля

Снимка: Getty images

Мини модел

Преди няколко сезона единствената дължина, за която всички момичета говореха, беше макси дължината. Но ние сме толкова уморени от прекалено големи и открити дрехи, че на практика сме ги изоставили в полза на цветни мини рокли. Късата дължина ще подчертае фигурата ви и в същото време ще ви даде нежен градски тен, когато навън стане много топло. Тези рокли на цветя са неангажиращи, така че можете да ги носите с обувки на ток или стандартни бели кецове.

Рокля тип "прегърни ме"

Снимка: Getty images

Рокля тип "прегърни ме"

Още една класика в женския гардероб, която почти всеки има. Момичета от всички възрасти обичат този модел заради чудесата, които прави с нашата фигура. По правило тънкият колан се намира в най-тясната част на талията ни, така че правилните пропорции визуално прибират стомаха, стягат бедрата и удължават краката.

Кукленски стил

Снимка: Getty images

Кукленска визия

През пролетно-летния сезон дизайнерите ни припомниха, че гардеробът ни някога е бил невероятно женствен, романтичен и деликатен. Момичетата бяха с вталени сака, панталоните бяха изключително тесни, а единствените обувки, които носеха, бяха на токчета. Разбира се, днес избираме комфорта, но го смесваме с красота и елегантност. Ето защо на мода ще бъдат рокли на цветя, които смело можем да наречем кукленски: пухкава пола, тясна талия, обемни ръкави - с тази визия вие ще бъдете център на вниманието.

Втален модел

Снимка: Getty images

Вталена рокля

Продължавайки да говорим за женственост, дизайнерите не можаха да пренебрегнат фееричните рокли на цветя с вталена кройка. Те могат да бъдат с или без колан, или с връзки. Ако искате да опитате нещо ново през този сезон и да излезете от прекалено обемните дрехи, опитайте този външен вид и погледнете на себе си по нов начин. Допълнете роклята си във флорален мотив с обувки тип балеринки, с квадратен или остър връх, модели на платформа, летни ботуши или боти.