Бруно Сиалели, новият творчески директор на най-старата френска модна къща Lanvin, защити индивидуализма на родените през 80-те и 90-те години на миналия век в рамките на атипично дефиле под дъжда.

Вижте снимки >>

Манекенките, сред които Бела и Джиджи Хадид, представиха дълги тоалети в свежи тонове - синьо, пясъчно жълто, розово, зелено, под огромни прозрачни чадъри в градината на музея "Бранли". Зрителите, които също бяха защитени с чадъри, ползваха слушалки, за да се потопят във филмовия свят на шоуто, вдъхновено от комиксите "Малкият Немо в Слъмбърленд", публикувани през 1905 г.

"Мислех за младежите, които се разхождат, носейки слушалки - мислех за този своеобразен индивидуализъм - каза Бруно Сиалели. - Говори се, че човек се затваря в себе си. В края на краищата това е нещо, с което трябва да свикнеш. То е като неразбираем сън. Редица облекла в колекцията са с украса от вдъхновени от приключенията на Малкия Немо принтове, за да се покаже носталгията по детството."

Принтове на въпросните комикси красят ризи и блузи.

"На 32 години съм и съм част от поколение без дигитални устройства, което трябваше да чете и се отегчаваше, а това допринасяше за креативност през детството - каза дизайнерът. - Същевременно сега сякаш действително сме в дигитален свят."

Снимка: AP/БТА

Той поясни, че връзката с детството е като ДНК на Lanvin. Жана Ланвен, която основала модната къща през 1889 г., първо проектирала дрехи за дъщеря си, с които други родители скоро поискали да облекат децата си.

Обемни сака, костюми тайори и палта кимона пък са вдъхновени от модата през 50-те и 60-те години на миналия век. Мъжкото облекло включва тениски с реглан ръкави и украса от принтове.

Снимка: AP/БТА

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бе актрисата Изабел Юпер.