Приложенията за намаления при пазаруване замениха пластиките, бележките и органайзерите в смарт устройствата замениха хартиените бележници, дори банковата карта и парите вече не са ни нужни физически. Когато се огледаме обаче, виждаме, че масово хората продължават да носят портфейли, макар че могат да имат всичко, което държат в него, в своя телефон. Защо? Advertisement

Причината е, че отдавна портфейлът не е само необходимост. През годините той се превърна в моден аксесоар, който демонстрира настроението ни, отношението ни към света, дали сме цветни, шарени и забавни, или сме консервативни, подредени и обрани. Всичко това човек може да каже само със своя портфейл. Дори децата, които са толкова по-технологични от нас (родените преди и след 80-те), предпочитат да имат пари в брой и да държат картите си за училище в сладко портмоне. 

Включително модерните технологични хора, които имат всичко изброено в телефона си, все още носят портфейли и не смятат да се откажат от тях. Може да го потвърдите със собствено проучване сред хората около вас. 

Историята също говори в полза на теорията, че портфейлът ще надживее технологичния прогрес. Първите портмонета (от Porte-monnaie - приспособление за носене на монети) представляват малки кожени или платнени кесийки. По-близко изглеждащият до днешния портфейл модел датира от около 1690 г., когато навлизат в употреба книжните пари, а днешният сгъващ се на две или повече портфейл с множество малки и големи отверстия се появява на пазара през 1950 г. заедно с първите кредитни карти. Това говори, че вместо този аксесоар да бъде забравен, еволюира с времето според нуждите на хората. 

А в днешно време вариантите да се изразиш чрез портфейла си са толкова много, че на човек му се иска да го сменя за всеки сезон. Ако сте от любителите на сезонните промени, ето някои чудесни предложения: 

Дамски бежов кожен портфейл с намаление от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Ако искате да вкарате есента в облеклото и аксесоарите си, направете го смело и със стил. Бежавото е любим цвят не само за мек, топъл пуловер, но и за портмоне, защото се комбинира лесно с всички останали цветове. Това портмоне е от висококачествени еко материали и не бива да се притеснявате, че ще се цапа, защото може да се почиства с влажна мека кърпа. 

Зелен кожен дамски портфейл с намаление от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Кой казва, че зеленото е само за господата?! Същото важи и за синьото, разбира се, както и за всички цветове, "набедени" за мъжки. Естествената кожа на този портфейл гарантира дългото му използване, а цената в момента е меко казано скандално ниска заради сезонното намаление в Market.dir.bg. Но извън цената, този портфейл би бил изборът на смелите дами, които предпочитат street style дрехи - небрежни, удобни, но достатъчно подчертаващи женствеността. 

Дамски кожен портфейл с намаление от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Червеният портфейл за дама на средна възраст си е почти класика. В модел като този жена, която не иска да държи всичко в телефона си, а държи на хартиените си пари, бележки и визитки, може спокойно да побере изброеното. Уви, все по-рядко се намират портфейли, които да имат пет и повече отделения за банкноти, като повечето залагат на отверстия за карти. Това е разбираемо, предвид еволюцията на портмонетата.  

Трицветно правоъгълно дамско портмоне с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: Market.dir.bg

Купи

Трицветно портмоне като това може да се комбинира лесно с няколко стила и най-различни видове дрехи - спортно-елегантни, бизнес визия, градска мода и др. Произведено е от висококачествени еко материали и еко защитниците няма да се безпокоят, че някое сладко животинче е изгубило живота си заради него.  

Дамско портмоне в черно с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: Market.dir.bg

Купи

Черният портфейл е класика както за мъже, така и за жени. Отива на всичко, не ангажира излишно съобразяване с чантата, дрехите или обувките и казва за притежателя си: "Не държа на излишна показност". Рационалните дами биха заложили на този модел не само заради голямото намаление, но и защото може да се ползва във всеки сезон. 

Мъжки кожен портфейл с декоративни верижки с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Портфейл като този е онова, което с много голяма доза вероятност би носил Джони Деп, например. С много отделения за всичко необходимо, но достатъчно малък, че да се побере в задния джоб на дънките. И тъй като говорим за това, че портфейлът е демонстрация на стил, то този би казал, че сте ексцентрик, който държи на мъжките бижута, шаловете, очилата и шапките, с които да подчертае това. 

Мъжки кожен портфейл в черен цвят с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Ако предишният издаваше ексцентричност, този портфейл говори, че сте традиоционалист, който се интересува повече да му е удобно, отколкото дали е в някакъв тренд. Предимствата тук са, че и в следващ сезон, и в следваща година този портфейл ще е актуален, просто защото е класика. А ако се питате дали ще издържи, да! Той е 100% естествена кожа, която е най-предпочитаният материал, когато говорим за издръжливост. 

Мъжки кожен портфейл в черно с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

И нещо не толкова класическо, но все още стилно. С този портфейл казвате, че държите на традицията, но обичате да добавяте на всичко щипка по ваш вкус, така че когато човек го види, да му изниква вашето име. Портфейл като този може да се побере лесно в по-малки чантички, както и в задния джоб на панталони и на дънки. 

Червен мъжки портфейл на ленти с намаление от Market.dir.bg

Снимки: Market.dir.bg

Купи

Смелите господа, които обичат чрез очила, шапка или шал да придават изисканост и завършеност на своя външен вид, биха посегнали и към портфейл като този. Те не обичат да се вкарват в стандарти и да отговарят на очакванията на околните, затова биха били така смели да носят червен портфейл, червена рамка на очилата си и обувки с червена подметка, например. Всичко това, умно комбинирано с целия аутфит. 

Мъжки кожен портфейл с кафяво с намаление от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Тъй като сме в най-красивия и шарен сезон, едно предложение, с което да наблегнем именно на есенния мотив. Докато навън вали и става все по-студено, потъмняват и дрехите, които избираме сутрин. Портфейл като този би бил идеално допълнение на кафяви обувки, тъмно сини панталони и готина есенна шапка и разбира се, елегантно палто. 

Изберете своя портфейл като израз на идентичността ви. В Market.dir.bg може да разгледате и повече снимки на моделите, за да добиете представа кой с колко джобове и отделения е, така че да е подходящ за нуждите ви. Все пак избираме не само по красота, но и за да ползваме лесно и удобно. 

Освен това в сайта на Market.dir.bg ще откриете и голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.