"Gucci" се завърна триумфално на Седмицата на модата в Милано с дефиле, което представи новото сътрудничество с "adidas" с участието на много звезди. Бременната певица Риана и партньорът ѝ рапърът Ейсап Роки, актьорът Джаред Лето, тенисистката Серина Уилямс бяха сред знаменитостите, разходили се по котешката пътека.

Дефилето беше първото за бранда на италианското събитие, представящо новите тенденции в облеклото от две години насам. Марката предпочете дигинални презентации, но през ноември показа колекция извън календара в Лос Анджелис.

Вижте снимки >>

По подиума, обграден с огледала, моделите представиха поредица от костюми с панталони - широки, тесни, с капси или заострени рамене. Някои блейзъри бяха с един ръкав. Имаше препратки към диско модата от 80-те години на миналия век с блестящи костюми или гащеризони. Топовете бяха с къдри, а лъскавите поли - с цепки.

Творческият директор Алесандро Микеле нарече колекцията "изискана".

"Използвам метафората за вълшебно огледало като подход към измисленото влияние на модата. И там работя, върху тази тактилна повърхност, чрез препратки, промени, вратички, присадки", пише той в бележките към шоуто.

Снимка: АР/БТА

"Противопоставяйки светове и значения. Променяйки стабилността на възприятието, отдавам почит на дрехите като действителни оптични лаборатории - вълшебни машини, които могат да създадат приказки за метаморфози и омагьосване."

Той представи сътрудничество с "adidas", предава БТА Логото и ивиците на спортната марка се появиха на блейзъри, дълги рокли с корсети с ципове, панталони, шапки.

Като аксесоари "Gucci" предложи тънки вратовръзки, барети, разнообразни чанти.

Седмицата на модата в Милано продължава до 28 февруари.

Снимка: АР/БТА