Френската луксозна марка "Chanel" пренесе ежегодното си ревю, посветено на занаятчийската работа на бранда, на дъждовна улица в Северна Англия, предаде БТА, като се позова на информация от "Reuters" и АФП.

Сред гостите, които присъстваха на представянето на специалната колекция в Манчестър, бяха актьорите Тилда Суинтън, Хю Грант и Кристен Стюарт, режисьорката София Копола, моделът Алекса Чънг, британският рапър Ейч, Шарлот Казираги. Те се събраха на участък от манчестърската улица "Томас" под прозрачен навес, където опитаха греян сайдер и миниатюрни тостове със сирене, докато наблизо скандираха протестиращи, подкрепящи палестинците.

Скоро музиката заглуши протестните скандирания и модели с прически, вдъхновени от 60-те години на миналия век, "завладяха" тротоара в момичешки интерпретации на характерните за марката ансамбли от туид в яркорозово, оранжево, небесносиньо, ябълковозелено, съчетани с обувки "Мери Джейн" на нисък ток.

Вижте снимки от колекцията >>

Годишното събитие представя дантели, бродерии и други занаятчийски изработки, произведени в комплекса от специализирани работилници на "Chanel" в северните покрайнини на Париж.

Марката днес пуска филм за колекцията на София Копола, включващ снимки на британския фотограф Джейми Хоуксуърт и музика на "New Order". Връзката на Манчестър с модата датира от 18-и век, когато градът е бил центърът на британската текстилна индустрия.