Манекенки сякаш ходеха по вода на фона на Айфеловата кула, като носеха секси облекла за дефилето на модна къща "Ив Сен Лоран" в рамките на Парижката седмица на модата.

Вижте снимки >>

Белгийският моден дизайнер Антони Вакарело бе поискал да бъде издигнат подиум във фонтана на Трокадеро, който да е обграден от изкуствени палмови дървета, осветени с бяла неонова светлина.

На първия ред бяха манекенките Кейт Мос и Синди Крауфорд, френската актриса и певица Шарлот Генсбур, Франсоа-Анри Пино - изпълнителният директор на групировката Kering, която е собственик на модна къща "Ив Сен Лоран", и съпругата му - актрисата Салма Хайек, облечена в черно от главата до петите.

Характерният за колекциите на модната къща черен цвят е навсякъде, както и златистото и пайетите. Този път обаче имаше и някои акценти, като хусарска куртка, червени шапки, зелени ризи, къса пола с украса от звезди и с панделка на гърба. Прочутата рок естетика, въведена от Еди Слиман в модната къща и продължена от Антони Вакарело, е демонстрирана за пореден път чрез тeсни панталони и изобилие от кожи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Къси шорти от плат деним или черна кожа са носени с ботуши от кожа от питон или със златисти или сребристи сандали с дебели подметки. Вечерните тоалети се свеждат до бански костюми, носени с високи токчета. Роклите са дълги и прозрачни, като под тях се вижда бюстът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos