Серена Уилямс прибави още една титла в корона си снощи. Известна като G.O.A.T. - "greatest of all time", разбиваща рекорди, предприемач, филантроп, дизайнер - сега тя вече е призната за модна икона, благодарение на Съвета на модните дизайнери на Америка, пише "People".

И тя се представи подобаващо на червения килим във вид, достоен за статута й на икона.

Уилямс остави своя отпечатък в Американския музей по естествена история в черна рокля с пайети по поръчка, проектирана от председателя на CFDA Том Браун. Дизайнът включваше ефектни черни ръкави и шлейф. Тя добави още повече блясък с бижута на "David Yurman", включително обеци с диаманти и перли на марката "Fleur de Mer".

Шампионката дори шофира автомобила си до модните награди, пътувайки в SUV Lincoln Navigator, който беше преправен така, че да пасне на нейния тоалет.

Предишни носители на наградата са Зендая, Наоми Кембъл, Бионсе и Риана.

"Още като малко момиче, използвах модата, за да изразя себе си - модата ми даде увереността да стъпя на корта и да призная коя съм и че знам къде отивам", каза Уилямс преди награждаването.

Снимка: Getty Images

Между събирането на рекордните 23 титли от Големия шлем, Уилямс винаги е била близка до света на модата. 

Председателят на CFDA Том Браун я нарече "най-добрият пример за индивидуалност във всичко, което прави".

Уилямс винаги е била оригинална на корта през цялата си 27-годишна професионална кариера - това че доказа, че дънковата минипола става за мач на US Open през 2004 г. до това, че облече бял блейзър на "Уимбълдън" десетилетие по-късно. Тя се утвърди като фактор в модата през 2018 г., когато костюмът й за Откритото първенство на Франция беше забранен. Президентът на Френската федерация по тенис Бернар Джудичели сметна вида за неприемлив, като каза, че "човек трябва да уважава играта и мястото".

Шампионката по тенис се отърва от предразсъдъците и преследваше мечтата си, като една година по-късно пусна линията си дрехи "S by Serena". Точно както самата тя намира сила в собствения си стил, се надяваше да сподели тази сила с другите чрез дрехите си.