И тъй като шапката с козирка е летен аксесоар, който подхожда на всички мъже, тук ще ви представим няколко съвета, които да имате предвид при покупката.

Защо да изберете шапка с козирка?

Шапката с голяма козирка не само ще предпази главата, но и очите, и лицето от директните слънчеви лъчи, благодарение на сянката, която хвърля. След като се налага да стоите на слънце, с шапка с козирка ще си осигурите добра сянка по всяко време на деня. Разгледайте всички шапки с козирка в MODIVO, за да изберете вашия модел.

Изберете подходяща материя

Изберете шапка с козирка, която да е изработена от естествена материя, например от памук или лен. Ако по шапката има изкуствени платове, то се допуска те да служат за декорация. Вече все повече производители изработват шапки с козирка с мрежест заден панел за по-добро проветрение на главата в горещото време.

Изберете шапка по мярка

Изберете шапка с козирка, която не прилепва плътно към главата, за да ви спести стягане и главоболие. За щастие повечето шапки с козирка са изработени с регулируема презрамка или ластична лента в задната част, така че да пасне практически на всякакъв размер. Това прави избора на шапка с козирка по размер много по-лесен, отколкото например при избора на бъкет шапка.

Как да прецените, че шапката ви отива?

Когато мерите шапка, вижте се в цял ръст как изглеждате с нея, за да прецените дали тя допринася за визията ви или напротив, я разваля. Тъй като шапките с козирка са в най-различни дизайни, помислете за дрехите, с които възнамерявате най-често да носите вашата шапка, за да изберете и съответстващия дизайн.

Обикновено най-подходящото облекло, с което да носите шапка с козирка, са дънки или шорти, тениска или риза, спортно облекло, включващо анцуг или къси панталонки, и плажно облекло с плажни шорти.

Как да изберете подходящия цвят?

Цветът на шапката до голяма степен зависи от преобладаващият цвят на летните ви дрехи. Ако държите на тъмните цветове, трябва да сте наясно, че те поглъщат топлината и е възможно главата ви да прегрее в тях. За да предотвратите подобни неприятности, можете да изберете тъмна шапка с козирка, която е добре проветрива, т.е. с мрежест заден панел.

В останалите случаи е препоръчително да изберете шапка със светли тонове, а най-добре бяла на цвят. Но тъй като белите шапки по-трудно се съчетават с останалото облекло, повечето мъже предпочитат шапка с козирка в черен цвят, която подхожда на всичко и е буквално универсална.

Ако шапките с козирка не са ви по вкуса, можете да се спрете на останалите видове мъжки шапки и бомбета, от които да изберете модел, който да носите през летния сезон. Целта е да се чувствате комфортно и добре защитени от слънцето дори и в горещите часове на деня.

Съдържание на: Modivo.bg
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО