Дефилето на "Balmain" от Парижката седмица на модата бе грандиозен вечерен модно-музикален фестивал - благотворителен спектакъл с участието на звезди, най-новите модни творения и изпълнения, а накрая на подиума се качи и певицата Шер.

Оливие Рустен доказа, че е сред най-големите световни шоумени в индустрията за стил. За пореден път той организира не ревю, а истински фестивал за поверения му бранд, проведен на огромен стадион.

Разбира се, най-важният момент бе финалът, когато дизайнерът излезе ръка за ръка със седемдесет и шест годишната изпълнителка на "Believe". Носителката на награда "Оскар" се появи на модния подиум усмихната, като предизвика ентусиазирани възгласи от публиката. Тя носеше мраморно боди от ликра с дълбоко деколте, традиционните за модната къща заострени рамене, черен клин и обувки на високи платформи.

Вижте снимки >>

"Просто си изкарах най-добре на сцената, почувствах се страхотно", написа тя в Туитър по-късно.

От "Balmain" казаха, че почитат най-доброто в храната, музиката и модата в издигнато селище, пълно с трибуни - на стадион "Жан Буен" в западната част на Париж, традиционно приемащ повече ръгби мачове, отколкото модни творения. Около 10 000 билета бяха предвидени за широката публика, но при условие, че зрителите направят дарение за благотворителност.

Шер и Оливие Рустен

Снимка: Getty Images

На фона на пищността на някои гости може да им бъде простено, че забравиха, че целта на събитието бяха дрехите. Визиите съчетаваха конфекцията с висшата мода, а дизайнерските екипи на "Balmain" бяха заложили и на органични материали, пише БТА. Представено бе уникално бюстие, създадено с кора от кестенови дървета, имаше и модели, изработени от материали от тресавища и ливади, всички омекотени във вода.

Шоуто бе емоционално и културно изследване за самия Рустен, който открито говори за осиновяването си и наскоро откри, че биологичните му родители са от Африканския рог.

Оливие Рустен

Снимка: Getty Images

"Влиянието на Африка, разбира се, е доста лесно забележимо", заяви той.

На Парижката седмица на модата визиите си за сезон пролет-лято 2023 представиха също белгиецът Дрис Ван Нотен, който символично смени черните рокли с такива на цветя, а французинът Шарл дьо Вилморан заложи на театралност в колекцията на модна къща "Roshа", представена във "Фоли Бержер".

Снимка: Getty Images