Шестима души са арестувани за кражбата на 50 модела и аксесоари от колекцията на "Balmain" през септември миналата година, дни преди началото на Парижката седмица на модата, предава БТА. 

Арестуваните са на по двайсетина години. Те са задържани във вторник сутринта в парижко предградие, уточнява пред АФП източник от полицията.

В средата на септември миналата година микробус, превозващ артикули от колекцията на дизайнер Оливие Рустен, е нападнат между летище Роаси и централата на компанията в Париж от въоръжени мъже, които успяват да избягат.

От полицията са проследили нападението до вътрешен заговор от страна на превозвача. Сред арестуваните е и служител на фирмата подизпълнител.

Много артикули на "Balmain" са намерени в претърсени жилища. Това кара разследващите да смятат, че кражбата не е била насочена към колекцията на модната къща.

Заподозрените имат и други провинения.

След този безпрецедентен случай в света на модата екипът на "Balmain" работи денонощно, за да изработи отново липсващите модели.

Пищното дефиле се състоя, както беше планирано, девет дни по-късно в театър "Шайо", който е с изглед към Айфеловата кула.