Най-новата колекция на Стела Макартни бе представена в Парижката опера под светлината на изящните полилеи.

Вижте снимки >>

Този сезон обаче Маккартни се фокусира върху една съвсем различни и красива природа - тази на древната и застрашена екосистема в Суматра, Индонезия.

Дизайнерката подкрепя кампанията за застрашените тропически гори, в които живеят 105 вида бозайници, сред които носорози, тигри, слонове и застрашените суматрански орангутани, както и растителност, която е важен източник на кислород.

Тя представи рокли, изработени от вискоза, която е добита от сертифицирани гори. Това е част от посланието на Макартни за устойчиво развитие. Много от дрехите са от рециклирани материи.

"Опитахме се да създадем дрехи, които да пожелаете да предадете от поколение на поколение. Дрехи, които бихте искали да запазите завинаги", каза тя след шоуто. "Те са дарени от миналото и са посветени на бъдещето".

Снимка: БТА

Кожените палта от веганска кожа са се превърнали в класика за Стела Макартни, подчертавайки посланието, че можете да имате едновременно принципи и стил.

Британската дизайнерка обедини сили със съпруга си Аласдхаир Уилис, който е творчески директор на обувния бранд Hunter. На шоуто моделите дефилираха със специални ботуши, които според представители на марката може да се окажат най-екологичните гумени ботуши, правени някога. Те са с естествени каучукови подметки и са снабдени със стелки Yulex - алтернатива на неопрена на растителна основа.

На подиума дефилираха Наталия Водянова и Кая Гербер, а сред знаменитостите на ревюто бяха Опра Уинфри, главният редактор на британския Vogue Едуард Енинфул, Карли Клос и други.

Карли Клос, Едуард Енинфул и Опра Уинфри

Снимка: БТА