Дженифър Анистън е живото доказателство, че усмивката е най-добрият аксесоар, а тя е раздавала (и продължава да раздава) много такива, най-вече с ролята си на Рейчъл Грийн в емблематичния сериал "Приятели", който не можем да спрем да гледаме 14 години след приключването му.

Вижте стила на Дженифър >>

"Знам, че имам бръчки на челото, както и фини линии около устата, но те са от усмивки... Аз обичам да се усмихвам, така че - нека ги има!", категорична е 49-годишната актриса.

Образът на Рейчъл Грийн много прилича на самата Дженифър, особено по отношение на любовта си към модата. В "Приятели" тя беше най-добре облеченият персонаж, а в реалния живот актрисата без съмнение е една от най-стилните жени сред знаменитостите, пише Анелия Петрова за eva.bg. Благодарение на нея силата на "малката черна рокля" е затвърдявана многократно. На червения килим, на вечерно излизане или на разходка из града - Дженифър десетки пъти е доказвала, че с една малка черна рокля грешките са невъзможни. Много често обаче тя я заменя с гащеризона. Той е любимо за нея облекло, също толкова, колкото и саката, блейзърите, панталоните. Но не с това се изчерпва почеркът ѝ.

Дженифър не се притеснява да залага на по-разкриващи тоалети, подчертаващи спортната ѝ фигура. Когато трябва да е представителна на някое звездно събитие, Анистън обича изрязаните деколтета и роклите с дълбоки цепки. В разрез с това, ежедневният й стил е съвсем неангажиращ: широки палта и жилетки, кожени якета, слънчеви очила, дънки и спортни маратонки (за предпочитане бели). Ако иска да разчупи ежедневната си визия, актрисата слага високи обувки, пола, залага и на аксесоари като колани и нежни колиета.

Когато иска да бъде бляскава, Дженифър Анистън знае как да го направи! На най-официалните събития актрисата избира внушителни рокли, най-често в класически цветове.