Стилистката на знаменитости Кристина Ерлих избира бляскава рокля в черно и хром измежду множество пъстроцветни вечерни одежди, докато говори за класическия избор за червения килим.

"Дизайнът на роклята е много класически и семпъл", казва тя. "Това е перфектната рокля за вечер като церемонията за наградите "Оскар".

Ерлих, която е обличала звезди като Лора Дърн, Тина Фей и Джулия Луиз-Драйфус, очаква да види много блясък в неделя, когато знаменитостите се съберат в гарата в Ар Деко стил - "Union Station", намираща се в Лос Анджелис, и чрез сателитни връзки от места извън САЩ за церемонията за наградите "Оскар".

Кристина Ерлих

Снимка: Официален профил в Instagram

Продуцентите на голямата нощ за Холивуд планират присъствени събития за номинираните, водещите и гости, но без включвания чрез платформата Zoom. Те са помолили участниците в церемонията да се облекат подобаващо за нея, а не във всекидневни дрехи, както се случва през последната година, когато участват в събития чрез видеовръзка от домовете си.

"Наградите на Академията се рекламират като една от най-бляскавите вечери", каза Ерлих, която се грижи за стила на известна личност за парти за Оскарите.

Гара "Union Station"

Снимка: АР/БТА

Тя е на мнение, че след изминалата година в пандемията всички се нуждаят от малко стил и блясък.

Стилистката очаква да види на церемонията класически вечерни рокли с бродерия, рокли с пайети и костюми. Тъй като тази година традиционният червен килим не е предвиден, много от звездите организираха предварителни фотосесии с тоалетите, избрани за наградната вечер.

Гара "Union Station"

Снимка: АР/БТА

На церемонията за наградите "Златен глобус" през февруари номинираните творци седяха пред екраните си, някои пременени във впечатляващи вечерни тоалети, а други - по пижами и пуловери. На церемонията за наградите БАФТА този месец, когато само представящите наградите преминаха по къс червен килим в Лондон, стилистите забелязаха, че изборът клони към класически вечерни облекла.

"С наближаването на церемонията за Оскарите, настроението сякаш клони повече към класически подход в избора на тоалет за най-значимата вечер в годината", отбеляза Алис Нюболд, редактор в британското издание на сп. "Vogue".