Денина е жената от момчешките му мечти. Тя смята, че Рон е по-красив от тийнейджърския й идол Леонардо ди Каприо. Двамата се изслушват, довършват изреченията си. Това са Руслан и Денина. Не се снимат до скъпи коли и пред бохемски трапези. На него му идва отвътре да я подкрепя, защото не вижда друг път, освен да разгърне потенциала й. Тя знае, че когато Рон я предупреждава да се пази от фалшиви приятели, обикновено е прав. И така 10 години един до друг.

Рон и Денина прекарват 99% от времето си заедно, защото са с обща мисия - блогът за мода, пътуване и любов на Денина Мартин, който за 2018 година отбелязва рекордните над 1,1 млн. посещения от цял свят. Определено двамата могат да се нарекат "щастлива двойка", ако съдим по снимките им в социалните мрежи, където са следени от десетки хиляди последователи.

Тя е по-социална, а той е деликатен и в никакъв случай надут. Нямат нищо общо с миските и мачовците, които се сгодяват и разделят от риалити до риалити. Затова и е редно да отделим време покрай "Свети Валентин", за да ни издадат успешната формула за семейно щастие, дори и без брак.

Те са първата двойка от февруарския ни проект #URBN LOVE STORIES, в който ще ви срещнем с 4 различни двойки. А наш партньор в днешната среща са австрийските висококачествени бижута FREYWILLE. Едно от техните лица и истински фен е именно Денина.

Бижута: FREYWILLE, колекция Hommage à Vincent van Gogh

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Той не се запознава само с нея в онзи ден на плажа, докато всички му приятели вече знаят името й след като първи са й се представили. Тя е заинтригувана от демонстративното игнориране от негова страна, но въпреки всичко не се отказва и го причаква във водата.

Действието се развива през лятото на 2008-а - декада, след като френският циник Фредерик Бегбеде издава романа си "Любовта трае три години" през 1997 година. В него писателят и заклет бохем безцеремонно сравнява любовта с "великолепна катастрофа", "единственото предварително програмирано разочарование" и "единственото нещастие", което пожелаваш отново.

На 18 януари 2011 г. Бегбеде е толкова убеден в успеха на теорията си, че режисира и едноименния филм по своята хитова книга.

Със сигурност не предполага, че на същата дата, две години по-рано, у нас, в България, тезата му е разбита на пух и прах от Руслан и Денина от Казанлък.

На 17 август 2019 година двамата имат годишнина - 10 години неразделни. Преди 4 години от идеалната двойка, се превръщат в перфектната тройка, след като на бял свят се появява синът им Александър. Една точка за Рон и Дени и нула точки за Бегбеде, чието клише е разбито, защото двамата обожават да прекарват времето си заедно. И не, това не е телефонна любов, нито връзка от разстояние, които се славят като "най-оцеляващите" поне за известно време докато двойката не се събере на едно място!

"Според мен в срещата ни имаше съдбовност, защото до онзи момент на плажа не бяхме се засичали никога в Казанлък. След това се случи още няколко пъти и ги помня ясно. Единият път бях с приятелки и Рон мина много близо край нас. Точно тогава успяхме да разменим телефоните си и така започна всичко", спомня си Денина.

И докато Денина Мартин е една от най-успешните блогъри у нас, Рон е човекът зад обектива. Затова и са заедно 99% от времето, а когато се разделят, макар и за кратко, едновременно се поосвежават, но и започват да си липсват. Когато не ги гледат си правят малко напук или спорят, но формулата започва да действа, когато Денина се усмихна, махне с ръка и каже просто: "Хайде стига глупости".

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Защото казанлъшките рози не траят само три дни, както казва Бегбеде. Вече 10 години Рон подарява на Денина именно рози, с повод и без повод, защото е нещо като неписана уговорка. Не са сключвали брак, нямало е пищна сватба в името на лайковете, няма и да има дори грам показност, ако просто ги срещнете на живо. Рон е най-често извън кадър и не обича телефоните. Денина е на фокус и казва, че често се залисва, но Руслан и напомня за реалния свят и я вкарва в релсите му.

Като типичен практик Руслан смята, че успехът на съвместната им работа заедно се дължи на упоритост, постоянство и искреност. Дори в трудните им моменти, защото и те като всички двойки имат своите проблеми.

"Хората се нуждаят от споделяне, вяра, надежда, идеи. Особено жените, които са по-голямата част от моите последователи. Дори за това как да съчетават дрехи и цветове, трябва вдъхновение. Често ми пишат, че им е било полезно мое съчетание или някой път ми пращат снимки как сами са се справили".

Рон и Денина са онези семпли и обикновени хора, като всички останали - с недостатъците и подобните им навици. Той готви по-често от нея. Тя напоследък е спряла да приготвя любимите му сладкиши, но смята да го изненада за "Свети Валентин". Вече по-рядко си правят неочаквани подаръци, но пък винаги се питат от какво има нужда другия. Тя се извинява по-често, макар да не ползва тази думичка. Той се инати, дори когато знае, че не е прав. Слушат Уитни Хюстън в колата, но не стигат до консенсус за "нашата песен"

Един от най-предизвикателните им моменти е след раждането на Александър. Двамата гледат детето сами в София и често се налага единият да се откаже от работата, за да полага грижи за момченцето.

"А когато емоционално един от нас не е добре - стараем се да се развеселим един друг. Има случаи, в които Рон е унил. Тогава действам инстинктивно и започвам да се смея на какво ли не, за да го разведря. Напомням му за хубавите неща в живота, за които трябва да сме благодарни, че ги имаме" , казва Денина.

Бижута: FREYWILLE, колекция Hommage à Vincent van Gogh

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

"Самият факт, че ме подкрепя толкова много в нещата, които аз харесвам и обичам, и е направил своите саможертви, за да се върти света предимно около мен - всеки път си казвам - "не сбърках".

Рон също не съжалява за нищо, от което се отказал. Икономическата му професия вече му се вижда скучна, самотна, некреативна. Самият той е завършил художествена гимназия. И отново е извън клишето - не е рисувал Денина. Защото не е добър портретист, а предпочита пейзажи и плажове , символизиращи техните 11 лета, заедно с първото, в което се запознават.

Бижута: FREYWILLE, колекция Hommage à Claude Monet

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

"Изненадани са, когато ме попитат с какво се занимавам и аз отговоря: "С нея".

И да - признават, има я рутината, омръзването. Но я отдават на зимата. И тогава започват да мечтаят за тяхното лято.

"Постоянно я виждам красива и все по-красива, но най-много я виждам през лятото. Защото слънцето я обича. Винаги съм й казвал, че е лятно момиче, защото косата й изрусява, кожата й потъмнява, а и в този сезон се запознахме. И така лятото остана много специално за нас и в нас. Просто си отива много бързо."

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

А Денина не пропуска да отговори на този комплимент с категоричността, че не е направила грешен избор.

"За идеалната вечеря на "Свети Валентин" си пожелаваме да се появи една бавачка като Мери Попинз, та да останем малко двамата. И ще бъде тривиално - вечеря, приятна музика и разговор на спокойно място. С хубава храна - Рон е зодия Телец, уважава хубавата храна, особено индийската кухня и един ден просто му казах: "Виж, ти се справяш по-добре от мен с готвенето". С "ти трябва да готвиш" - не действа".

Затова пък Рон държи да изненадва Денина с бижута. Не защото материалното я впечатлява обаче.

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

"При всички положения най-големият подарък за Свети Валентин трябва да е любовта на човека до теб. Но на всяка жена й харесват бижутата - няма спор за това, защото те носят една особена символика и наситеност. Няма две мнения.

Не вярвам да има жена, която би отказала бижу от новата колекция на FREYWILLE, които в момента са с апетитни намаления. Впечатляваща е класическата им серия в стил Ван Гог, Клод Моне, Густав Климт, както и тази, кореспондираща с модерното изкуство. Вярвам и че един мъж не жали средства да купи на любимата си това, което ще й хареса, така че отново покупката зависи до известна степен и от чувствата. Защото познавам мъже, които могат да спестяват с месеци за нещо скъпо, но дребно. За първия ми рожден ден откакто бяхме заедно, Рон ми подари бижу, което е специално за мен. Спомен е до ден днешен."

Бижута: FREYWILLE, колекция Hommage à Claude Monet

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Рон не е ревнивец, макар че за първи път по време на нашата среща се случва жена му да получи комплимент специално за нея от бармана. Фреш от портокал за красивата Денина. Казва, че мъжете не крият интереса си към половинката му, която определя като "впечатляваща". Това понякога му прави добра услуга, защото в Мексико, не се налага да плаща за серенада. Мариачите сами се залепят за Денина и й свирят безплатно. А служителите на хотела я изпращат с думите: "Сеньорита, ще ни липсваш".

Но най-хубавите думи са от устата на 4-годишния им син Александър, който често ги прегръща вечер и има казва: "Ние сме семейство".

Благодарим на ресторант Captain Cook, пл. Народно събрание 4, за гостоприемството по време на снимките.

Майсторските бижута на FREYWILLE може да намерите в мол Парадайз център или онлайн на адрес: https://shop.freywille.com/bg/

Интервюто взе: Криси Димитрова

Фотограф: Георги Казаков

Грим: Росина Георгиева

PM: Йорданка Вълчева

Последните проекти на Денина и Рон може да следите в Инстаграм акаунта на блога по-долу: