За есенната си колекция дизайнерката на "Dior" Мария Грация Киури налага обеми, често свръзвани с висшата мода, и представи серия от рокли и пелерини в неутрални тонове със златни и сребърни нотки, предава френската преса.

Дизайнерката изследва стилове, свързвани с класическата античност - тя е отраснала в Рим, заобиколена от древни статуи, и се отдалечава от пристегнатите талии, предлагайки дълги прави рокли, палта и пелерини. Украшенията са сведени до минимум и се изчерпват с перли и металически нишки в жакардовите тъкани.

Вижте снимки >>

"Харесва ми да трансформирам традиционния жакард и брокатния плат с нещо по-естествено, харесвам противоречията между тези две материи и мисля, че мога да създам нещо ново", каза Киури пред Ройтерс.

Шоуто на "Dior" в понеделник вечер на Седмицата на висшата мода в Париж посрещна знаменитости и фоторепортери в палатка пред музея на Роден, върху която бе представена творба на Марта Роберти, изобразяваща животни, растения и жени в йога пози, предава БТА. Сред VIP гостите на шоуто на бранда бяха актрисите Натали Портман и Ромазунд Пайк, отбеляза Асошиейтед прес.

Снимка: Getty Images

Седмицата на висшата мода продължава до 6 юли във френската столица, предстои представянето на колекции на модни къщи "Chanel", "Balenciaga", "Valentino" и много други.

Снимка: Getty Images