Тазгодишното издание на конкурса "Мис Свят" завърши с триумф на Мексико. 26-годишната Ванеса Понсе де Леон се закичи с титлата в 68-ото издание на международния конкурс за красота.

Вижте снимки >>

Той се проведе в курортния град Саня. Победителката бе избрана сред 118 участнички от цял свят, сред които и българската представителка Калина Митева. Тя успя да завоюва престижна позиция в топ 20 на едно от представянията, наречено Head to head Challenge, на което в рамките на 90 секунди трябваше да впечатли съдиите с презентация на каузите, които ще подкрепя в страната си. Това обаче не бе достатъчно за нашето момиче да се пребори за короната.

Топ 20 на Head to head Challenge на "Мис Свят" 2018

Снимка: Официална страница във Facebook

За първа подгласничка беше избрана "Мис Тайланд" Николин Пичапа Лимснукан. В петорката на най-добрите се наредиха също представителките на Беларус, Уганда и Ямайка.

Организаторите на конкурса показаха кои красавици влязоха в топ 12. И това са представителките на Беларус, Франция, Шотландия, Ямайка, Мартиника, Мексико, Панама, Мавриций, Уганда, Непал, Нова Зеландия и Тайланд.

На престижния конкурс бяха избрани и кралиците на континентите:

Мис Свят Европа е: Беларус

Мис Свят Карибите е: Ямайка

Мис Свят Америка е: Мексико

Мис Свят Африка е: Уганда

Мис Свят Азия и Океания е: Тайланд