Оформящото бельо вече заема своето достойно място като основен елемент в женския гардероб. То може да ви направи да изглеждате по-стройни и елегантни в коктейлна рокля, в работно облекло или дори в дънки и тениска. Стига да го носите правилно, то е удобно и създава красив силует под дрехите. А това определено ще ви даде повече увереност и повече самочувствие.

Ако смятате, че коремът ви е проблемна зона в прилепналите дрехи, стягащите чорапогащници са чудесен начин да прикриете местата по тялото ви, които не харесвате. Можете да изберете такива, които изтъняват целия крак или бедрата, задната част, бедрата и талията.

Оформящите бодита изтъняват бедрата и придържат корема. Тези с отворен бюст са добър вариант, тъй като няма опасност да сплеснат гърдите ви. Ако искате да намалите гръдната си обиколка, изберете боди, което покрива гърдите.

Оформящите бикини карат бедрата, ханша, задната част и корема да изглеждат по-слаби. Ако искате да имате по-стройни крака и да прикриете корема си, те са добър вариант.

Оформящите клинове изглеждат като велосипедни шорти, които се простират до талията и дават по-стегнат вид на бедрата, дупето, ханша и корема. Ако имате по-пълни бедра и искате да ги прикриете, оформящият клин ще направи чудеса. Има и варианти, които стигат до под бюста.

Дамското оформящо бельо е подходящо за носене под рокли. Изберете бежов цвят за светли рокли и черен за по-тъмни.

Аксесоарите за бельо също могат да ви бъдат много полезни. Ако се притеснявате, че бюстът ви не е достатъчно голям да запълни чашките на новата ви рокля, винаги може да добавите подплънки и да решите този проблем.

Когато избирате оформящо бельо е важно е да обърнете внимание на няколко неща:

Размер

Мит е, че намаляването на размера на ще ви накара оформящото бельо ще ви накара да изглеждате по-стройни. Всъщност може да има обратен ефект - да причини издутини и да се чувствате доста дискомфортно в него. Изберете точния за вас размер, без да се притеснявате от големината.

Удобство

Ако носите оформящо бельо всеки ден, обърнете специално внимание на това колко ви е удобно. Комфортът е изключително важен в ежедневието и трябва да се чувствате добре в дрехите, които носите. Уверете се, че обличането и събличането му не е толкова трудно и ще можете спокойно да отидете до тоалетна. Направете тест като седнете и ще разберете дали е достатъчно удобно за вас.

Цвят

Цветът често се влияе от това, с какво планирате да носите оформящото бельо. Индустрията за оформящо облекло става все по-разнообразна и предлага набор от различни цветови решения - от блед, млечен нюанс, наречен пясък, до тъмно синьо и черно. Хубаво е ако решите да носите оформящо бельо да имате двата основни цвята - бежово (изберете най-близкия цвят до този на кожата ви) и черно.

Грижа

Оформящото бельо трябва да се третира внимателно, тъй като е много деликатно. Неправилното пране може да доведе до свиване, закачане или загуба на еластичност. Повечето марки за оформящо облекло препоръчват да го перете на ръка в студена вода с мек препарат или бебешки шампоан. Ако решите да го изперете в пералня, първо го сложете в защитна торбичка за деликатни дрехи. Каквото и да правите, не поставяйте оформящото си облекло в сушилнята; изсушете го на въздух, за да запазите еластичността на тъканта.

Материалът е предоставен от Trendo.bg!