Слънчевите очила не само предпазват очите от вредните ултравиолетови лъчи, но и са се превърнали в неразделна част от нашия стил и индивидуалност. Ray-Ban е една от най-емблематичните марки, която определя стандартите в тази индустрия.

Защо да изберем Ray-Ban?

Ray-Ban е бранд с дългогодишна традиция в създаването на качествени слънчеви очила. Тяхната устойчивост, стилът и иновациите ги правят предпочитан избор за мъже и жени по цял свят.

При избора на слънчеви очила много е важно да се обърне внимание не само на дизайна, но и удобството и качеството. Е, с Ray-Ban няма защо да се притеснявате за последните две - брандът използва висококачествени материали за рамките и стъклата на своите продукти, което гарантира дългогодишна употреба без проблеми. Освен това стъклата на моделите им притежават специално покритие, което защитава очите от вредното въздействие на UV лъчите, но не влияе на видимостта ви.

Определено можем да твърдим, че марката се е наложила като символ на стил и класа на световно ниво. Именно този бранд е предпочитан от множество знаменитости и атлети.

Ray-Ban очила

Какви форми очила има брандът?

Свързахме се с екипа на skyoptic.bg, за да разберем повече относно това кой модел на каква форма на лицето подхожда най-добре. Те ни споделиха, че Ray-Ban предлага разнообразие от форми, които са предназначени за различни лицеви черти. Някои от най-популярните са Aviator, Wayfarer, Hexagon, Octagon и Clubmaster.

Освен класическите, които споменахме, марката разработва и новаторски съвременни дизайни, които отразяват най-актуалните модни тенденции. Например Round моделът, който връща ретро чувството от 60-те и 70-те години, или Erika, който е с меки закръглени форми и лека рамка - идеален за всеки, който иска да добави акцент към своя аутфит.

Ray-Ban не пренебрегва и индивидуалните нужди на своите клиенти, предлагайки удобни за носене очила за по-специфични условия - например за шофиране или спорт, които са проектирани с оглед на оптималната защита и комфорт при даден тип активност.

Какви форми има за жени?

За дамите Ray-Ban предлага елегантни и стилни модели, които се адаптират към различни типове лица - кръгло, овално, триъгълно или квадратно. Те целят съчетание на максимално удобство, високо качество, елегантност и модерно излъчване. Очилата, предназначени за жени, често имат по-фина рамка, за да се подчертае женствеността и изяществото.

Round дизайнът е чудесен избор за дамите, които искат да постигнат ретро излъчване от 60-те години. Той е с меки и закръглени контури, които подчертават нежността ви. Моделът Erika също е предпочитан от множество жени благодарение на своята лека рамка и стилен дизайн, подходящ за ежедневието и за официални събития.

Какви форми има за мъже?

От десетилетия този бранд е изборът на множество известни мъже, актьори и музиканти, които ценят балансираното съчетание между качество, стил и мъжественост на Ray-Ban. Господата могат да избират между класически и модерни форми, които подчертават мъжествеността и индивидуалността им.

Моделът Wayfarer например се превърна в икона и е толкова обичан от мъжете заради своята класическа визия, която винаги е в крак с модата. Тази форма допринася за мъжествен и уверен вид, който се комбинира перфектно с различни стилове облекло. Незавършената рамка на популярния Clubmaster пък е леко винтидж и носи духа на 50-те години.

Aviator

Ray-Ban Aviator е сред най-разпознаваемите и любими дизайни на слънчеви очила в историята. Проектиран първоначално през 1930-те години за пилотите на американските военновъздушни сили, моделът предоставя необходимата UV защита от силните слънчеви лъчи на голяма височина. Типична характеристика е голямата метална рамка с капковидни стъкла обърнати с широката си част навън. Препоръчва се за лица с квадратна форма, защото е в пълен контраст с нея и я подчертава чудесно.

Wayfarer

Wayfarer е също сред най-емблематичните продукти на Ray-Ban. Представен е през 1952 година и е променил възприятията на обществото за слънчеви очила със своята иновативна пластмасова рамка. Горната им линия е права, а долните контури са закръглени. Подходящи са за почти всяка форма лице, но особено добре контрастират с овалното и кръглото.

Hexagon

Моделът Hexagon е сред по-новите предложения на Ray-Ban, но вече е спечелил свои верни почитатели. Както подсказва името, стъклата имат хексагонална (шестоъгълна) форма, което придава уникално модерно излъчване. Рамката е тънка и елегантна, а дизайнът е подходящ за хора с кръгли и овални лица, тъй като ъглите издължават и дават острота.

Octagon

Octagon е друг модерен и интригуващ дизайн на световния производител. Октагоналната (осмоъгълна) форма на стъклата е вдъхновена от винтидж стила, но са я подправили с щипка съвременно излъчване. Рамката е изчистена и минималистична, което прави модела идеален за тези, които искат да комбинират класиката с модерни елементи. Подходящ е за квадратни и триъгълни лица, тъй като почти закръглената форма ще смекчи острите им черти.

Clubmaster

Clubmaster представлява идеалната комбинация между ретро и модернизъм. Дизайнът е създаден през 80-те години на миналия век и съчетава метални и пластмасови елементи в рамката. Характерният "полурамков" дизайн и акцентираната горна линия го правят подходящ за хора с овално или издължено лице, като добавят баланс и лек контраст към излъчването им.