Ловът през зимата може да бъде много приятно и ползотворно занимание, което обаче има конкретни изисквания относно начина на практикуване и подготовката. Много е важно да обърнете внимание на екипировката, която трябва да бъде подбрана по най-добрия начин. Защо това е така?

От zarimex.eu споделят по-подробна информация относно зимните дрехи за лов, критериите, които трябва да покриват и кое ги прави толкова важни.

На какви изисквания трябва да отговарят вашите зимни дрехи за лов?

Дрехите, които избират за лов през зимните месеци, трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Специални характеристики на материята

Всеки един компонент от екипировката ви трябва да предоставя отлична изолация от студа - от якето и ботушите, които имат най-голям контакт с външната среда, до термобельото. Заложете на подходящи материи, които не пропускат студения въздух и балансират телесната температура. Освен това, те не трябва да запарват. За най-повърхностния пласт, използвайте ветроустойчиви и водоустойчиви елементи на облеклото, които да предпазят останалите пластове от намокряне.

  • Маскировъчен елемент

Важно за ловуването и превъзходството на човека в това преследване, е възможността за подбор на екипировка, която подпомага сливането с природата. Използването на камуфлажни зимни дрехи са много подходящи и почти задължителни в лова. Такива могат да бъдат якетата, панталоните и дори аксесоарите.

  • Трябва да се екипирате изцяло

Помислете и за аксесоарите. Шапка, шал и ръкавици са основни елементи на облеклото, които ще ви бъдат нужни за запазване на комфорта при лоши климатични условия.

  • Обувките имат много голямо значение

Трябва да изберете такъв модел, който е непромокаем, размерът му е достатъчно голям, за да позволи носенето на един или дори два чифта термо чорапи. Обувките трябва да разполагат с много добър грайфер, който да осигури стабилността ви в зимните условия.

дрехи за лов

Изборът на правилни дрехи за лов през зимата може да се окаже ключов за вашето здравословно състояние и успех в преследването и улова. Подсигурете се максимално добре, като заложите на високо качество, които да докажат стойността си чрез дълготрайност и устойчивост.

Съвети от специалисти при избор

Специалистите съветват да бъдете много внимателни при избор на конкретно облекло за това спортно занимание на открито. Трябва да съобразите функционалността на екипировката, като устойчивост на студ и термо изолация, както и практичността - да не залагате на прекалено широки или шумящи зимни дрехи. Те могат да попречат на свободата на движенията и ловкостта, което да ви забави в ловния процес.

Шумящите платове пък може да ви изиграе лоша шега, като накара дивечът да усети вашето присъствие, което може да ви възпрепятства в улова.