Жената на "Louis Vuitton" може и да носи сиво и бежово следващата зима, но ще заслепява със "светлинни очила" - водещ аксесоар в колекцията, представена в музея "Орсе" в рамките на Седмицата на модата в Париж, предават чуждестранните издания.

В присъствието на Зендая, Катрин Деньов и Фарел Уилямс, който наскоро бе назначен за творчески директор на мъжките колекции на бранда, дизайнерът на дамската мода Никола Гескиер представи елегантен гардероб с неочаквани форми.

Вижте снимки >>

Издържани в зимни цветове - черно, карамелено, шоколадово или кремаво - тоалетите са подсилени с изискани бродерии и ефектни аксесоари, например "светлинни очила", които за разлика от тъмните позволяват да се виждат очите.

Полите стават по-дълги, а женственият силует с костюми, рокли и подчертана талия присъства и при "Louis Vuitton", както в повечето колекции прет-а-порте, показани на приключващата във вторник Седмица на модата в Париж.

Трицветни ботуши и боти, които приличат на чорапи, носени с обувки, внасят младежка нотка в елегантните визии на Гескиер за марката, отбелязва БТА.

Снимка: Getty Images