Актрисата Глен Клоуз и продуцентът, режисьор и сценарист Райън Мърфи бяха почетени от Гилдията на дизайнерите на костюми на церемонията за връчването на годишните отличия на професионалната организация.

Вижте снимки >>

71-годишната Клоуз беше удостоена с почетния приз "В светлините на прожектора". Сред предишните носителки на отличието са актрисите Кейт Бланшет, Ейми Адамс, Ан Хатауей, Кейт Бекинсейл, Хaли Бери, Наоми Уотс, Кери Уошингтън, припомня изданието.

Дизайнерката на костюми Рут Картър получи приз за цялостно творчество, съобщават от БТА. Със специална награда за сътрудничество беше почетен 53-годишният Райън Мърфи.

Отличията на Гилдията на дизайнерите на костюми бяха раздадени за 21-ви път на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.

Глен Клоуз и Хали Бери

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наградите на професионалната организация във филмовите категории бяха присъдени на създателите на костюми за "Фаворитката" за исторически филм, на "Черната пантера" за фентъзи филм и на "Луди богати азиатци" за съвременен филм.

В телевизионните категории бяха отличени създателите на костюми за "Удивителната госпожа Мейзъл " за исторически сериал, "Западен свят" за фентъзи сериал и "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история" за съвременен сериал.

Мариса Томей

Снимка: БТА