Преди да се закълне като президент, Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати в Белия дом от семейство Обама. Новата първа дама на САЩ подари на Мишел синя кутия на бижутерийната фирма "Тифани".

Вижте изненадата на Мишел >>
Тоалетите на Мелания, Иванка и Мишел на клетвата

Очевидно обаче подаръкът е бил доста неочакван, защото г-жа Обама за зачуди какво да прави с него и изненадата й не остана скрита. Тя се огледа, но никой не се втурна да й помогне, нито имаше къде да го остави. Барак Обама спаси положението, като го взе и го предаде на някого вътре в Белия дом.

Потребители в социалните мрежи веднага реагираха с колажи и остроумни коментари. В. "Ню Йорк таймс" дори посвети "разследване". Медията попита говорителя на "Тифани" какво може да има в кутията.

"Белият дом е патрон на "Тифани" от времето на Ейбрахам Линкълн", гласи краткият и лаконичен отговор на директора по корпоративни комуникации на фирмата.

"Ню Йорк таймс" пък публикува някои от предположенията в социалните медии. Сред тях е, че Мелания е написала бележка до Мишел "Вземи ме с теб". Медията обеща да обнови статията, ако получи отговор на въпроса.