1. Какво ще стане с Кайло Рен и Първия ред?

В трейлъра на "Последните джедаи" виждаме Кайло Рен с лазерния му меч и разбитата му на парчета каска.
Попитан от Лари Кинг дали героят ще оцелее в предстоящия филм, актьорът Адам Драйвър заяви: "Зависи каква е идеята Ви за живот".

Първият ред, междувременно, вероятно ще отвърне на удара след унищожаването на базата "Старкилър" в "Силата се пробужда". Очакваме да видим как диктатурата търси бързо отмъщение и тъмни времена за галактиката.

2. Какво е фамилното име на Рей?


Това остана мистерия в "Силата се пробужда" и сега феновете очакват тя да бъде разкрита. Режисьорът Райън Джонсън обясни, че "това е нещо, което ще бъде решено във филма, защото е и друг елемент от цялостната тайна. Другата част е, че във филма има много изненади, много обрати и завои."

В момента има различни спекулации за произхода на Рей. Някои от тях са, че е свързана с Люк. От друга страна може да се окаже и Кеноби, което би обяснило британския ѝ акцент и дрехите. Друга версия гласи, че може да е близначка на Кайло Рен.

Предвид обаче какво каза режисьорът, може да се окаже, че изобщо няма връзка с никое от познатите досега лица.

3. Кой е Върховният лидер Сноук
?

Зловещата глава си остава обвита в мистерия. Досегашните теории кой всъщност е Сноук бяха отхвърлени от създателите на новата трилогия. Който и да е той, очевидно не можем да очакваме нищо добро от него.

4. Кой е/са последният/те джедай/и?


Най-простият отговор е Люк Скайуокър. Не само, че това беше загатното в "Силата се пробужда", а и зловещият Сноук казва "Скайуокър е последният джедай".

Можеше да е толкова просто. Както е видно, Рей също владее Силата, а Маз Каната също използва Силата, за да отблъсква стормтрупъри в "Силата се пробужда.

5. Какво можем да очакваме от генерал Лея Органа?


Още преди внезапната смърт на Кари Фишър имаше много спекулации около ролята на Лея в новия епизод. Може би неочакваните събития са повлияли върху историята в по-дълъг времеви план, но сега това вече няма значение. Беше загатнато, че ще има нова среща между близнаците Люк и Лея, но дали тя ще е лице в лице или те ще комуникират чрез Силата, предстои да видим.

"В епизод VIII ще видим много Кари", потвърди и Катлийн Кенеди, шеф на Лукасфилм.