„С Андрей имаме много силна връзка. Той е много чувствителен, от малък е с добро сърце към всички и цени хората около себе си. Вярвам, че ще се оправи”, оптимистична е Теодора.

„Много хора ми се обаждат да ме питат от какво има нужда. Колкото и да е неприлично да го казвам, но имаме нужда от много пари, тъй като лечението му е много скъпо. Нека всеки да се помоли за здравето на Андрей, ако го чувства така”, заключи майката на актьора. „Андрей е по-добре, състоянието му е стабилно, но тежко. Той вече е преместен във Военномедицинска академия, където се готви за животоспасяваща операция, заяви близкият приятел на Баташов Антоний Цонев.

Вижте снимки на Баташов >>
 
Въпреки слуховете, че Андрей Баташов е разделен с жена си Боряна, тя се появи в ефир и през сълзи призова зрители да му помогнат. В понеделник вечер предаването бе посветено на благотворителната кауза да се съберат пари за лечението на Андрей Баташов.

Естрадният певец Георги Христов призова зрителите да подкрепят с SMS актьора с думите: „Много рядко бих помолил за помощ за себе си, не съм такъв човек, но за него бих го направил”.

„Андрей не се е старал да събира толкова много приятели, той просто ги има. Той е едно непораснало момче със страшно много мечти, което се бори със зъби и нокти с гадостите и демоните в живота”, заяви пък Орлин Горанов.
 
За да подкрепят Андрей Баташов на сцената на Bailando се изявиха още Орлин Павлов, Мария Илиева, която не успя да сдържи сълзите си за него, Нели Рангелова, Васил Найденов, Васил Петров и други. Сред приятелите на актьора, които участваха в предаването, за да призоват хората да му помогнат като изпратят SMS, бяха Велислава Дърева, Деян Донков, Параскева Джукелова, Методи Манченко, Милен Велчев, Андрей Слабаков, Иван Лечев, съобщават от bliasak.bg.

Водещата на шоуто Стефания Колева пък обяви, че председателят на Съюза на актьорите Христо Мутафчиев, се е свързал с нея по телефона и е казал, че на драго сърце би помогнал на колегата си, но лекарите не му позволяват да отиде в студиото и да изпее песен за него.