Колкото и организиран родител да сте, и колкото и подредено да е вашето дете, винаги настъпва моментът, в който на бюрото му започва да властва такъв ужасен безпорядък, че никой нищо не успява да намери.

Точно по тази причина е добре да опитате да насочите детето да прибира нещата си още със старта на учебната година. Но в тази тежка задача не сте сами. Предлагаме ви 5 варианта, благодарение на които бюрото на детето ви да стане едно по-добро място за пребиваване.

Започнете с корковата дъска, която да поставите на достъпно място. На нея детето ви може лесно да закачи програмата за седмицата, да си сложи любима снимка, да си оставя бележки, които да му напомнят как да се подготви за различните занятия. И ако ви е омръзнало да повтаряте, че за часа по физическо трябва да си приготви екипа, помолете го да си го запише на листче и да си спомня всеки път, когато погледне към дъската.

Снимка: Shutterstock

Бюрото е мястото, където вашият ученик си подготвя домашните, но не само чиновете в училище са удобни за драскане и рисуване. Тези вкъщи също стават. За да предотвратите амортизацията на бюрото (все пак няма да купувате всяка година ново бюро), можете да ползвате подложка за бюро. Дори да реши да подраска, после му връчвате шишенцето със спирта и памука и чакате резултати, а през това време няма да се притеснявате, че чисто новото бюро за трицифрена сума вече е в окаяно състояние.

Снимка: Shutterstock

Светлината е нещо, което приемаме за даденост денем и усещаме липсата ѝ едва вечер, когато решим да четем или да правим нещо, което изисква по-фини движения. Осигурете добро осветление на детето си за подготовката на неговите уроци. Купете подходяща настолна лампа, която ще отговори на нуждите на вашето пространство. Съобразете се и с вида на светлината, която излъчва. Някои нюанси дразнят и натоварват очите.

Снимка: Shutterstock

Малките ученици имат хиляди моливи, флумастери, ножички, гумички, острилки, кламери, лепила и какво ли още не. За да подредите всичко това обаче не е необходимо само желание, а и подходящ органайзер. Може да се възползвате от мултифункционална кутия от Kaufland с чекмеджета и забавна визия. Тя със сигурност ще впечатли малкия ви ученик и ще му бъде приятно да нарежда всичките си аксесоари вътре и най-важното - ще знае къде да ги намери при първа необходимост.

Снимка: Kaufland

В този ред на мисли е добре да помислите и за кутии за съхранение от Kaufland - в тях можете да подредите тетрадките, листове, блокчета, нещата за рисуване или помагала, които иначе се мачкат по рафтовете заради тънките си корици, така че да бъдат лесно достъпни. Различните цветове ще ви помогнат да се организирате още по-добре, като в червената сложите математиката, а в зелената, например, българския език. Те могат да са полезни и в класната стая. Вместо детето ви да размята във всички посоки бои, лепила, блокчета и други материали, може просто всичко да е прибрано в тази удобна и красива кутия. Така ще бъде едновременно достъпно и удобно.

Снимка: Kaufland