Не остана много време до средата на септември и първия училищен звънец. Скоро класните стаи пак ще се препълнят... И ако повечето от нас свързват началото на учебната година с весели разговори със съученици за летните приключения, то сегашните деца предпочитат направо да извадят мобилните телефони и нагледно да покажат на приятелите си къде ги е отвел жаркия сезон. Поне на онези от тях, които не са следили активно профилите им в социалната мрежа.

Но наред с жизнерадостните приказки с остатъка от класа, започват и уроците по множеството предмети, придружени от все по-обмени и тежки учебници, които не всяко дете разлиства с еднаква степен на интерес.

Енергията на децата е неизчерпаема и това е една от основните причини, която води до разконцентрирането им. Но какво, ако можете да направите процеса на учене далеч по-интригуващ и модерен? С правилния подход ще превърнете образователни дисциплини в увлекателно преживяване, което лесно да задържи вниманието им.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Мисията е напълно възможна. Сега VIVACOM се притича на помощ на родителите, които искат да дадат на наследниците си възможността да учат по нов и вълнуващ начин.

По случай новата учебна година телекомът осигурява безплатен абонамент за една от най-популярните и утвърдени платформи за видео уроци - Уча.се, която прави учебните предмети в завладяващо събитие. Достъпът до сайта е като част от комбинираното предложение за таблет по избор и тарифен план за данни i-Traffic XL+, с които няма начин обучението да не бъде истинска забава.

По този начин учениците ще разполагат с удобно устройство с голям екран и 30 000 МВ интернет на максимална скорост за търсене на интерактивно образователно съдържание, което ще провокира допълнително тяхната любознателност.

Използването на новите технологии в учебния процес със сигурност може да го направи по-занимателен и дори по-ефективен за децата. Успешен пример в тази посока е платформата Уча.се. Тя съдържа видео уроци и тестове по всички предмети от 1. до 12. клас, представени на разбираем език.

Изненадайте бъдещия ученик и го зарадвайте, като го заведете в един от магазините на VIVACOM, където заедно да изберете между голямото разнообразие от таблети този, които ще бъде най-подходящ за него и ще отговаря на нуждите му. Днес техниката е неизменна част от ежедневието на всеки, ето защо нейният избор е от огромно значение. Точно както магическата пръчка на всеки ученик в магическия свят на Хари Потър, която трябва да съответства на притежателя си.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Един от подходящите варианти за учениците е HUAWEI T5 с впечатляващ 10.1" Full HD дисплей. Устройството разполага с 5МР основна камера и 2МР предна камера. MediaPad T5 е разполага с процесор HUAWEI Kirin 659, позволяващ максимална ефективност на устройството. Благодарение на него таблетът консумира по-малко енергия по време на употреба. Вътрешната памет е 16GB с възможност за разширение до 256 GB чрез microSD, a RAM паметта е 2GB. Устройството е на цена 9,98 лв. на месец в комбинация с i-Traffic XL+.

Любителите на SAMSUNG могат да заложат на GALAXY TAB A 10.1 2019, който също разполага с удобен 10.1″ Full HD дисплей за максимално добро визуално изживяване. Таблетът притежава и чипсет Exynos 7904 и батерия с капацитет 6150 mAh. Устройството има два говорителя с технология Dolby Atmos и 8MP основна и 5MP селфи камери както и с 2GB RAM, и вътрешна 32GB разширяема памет. SAMSUNG GALAXY TAB A 10.1 2019 е на цена от 10,98 лв. на месец с план i-Traffic XL+.

Разнообразието от таблети се допълва от изключително достъпния LENOVO TAB 7 Essential само за 1 лев в брой с план i-Traffic XL+. Отличаващо при модела е 7.0" дисплей с HD резолюция - подходящ избор за гледане на видео или филми. Освен с добро визуално качество, устройството е плюс за всяко семейство. Всеки член от семейството може да си направи отделен потребителски профил и да го ползва поотделно. Лекият и удобен модел притежава и 16GB вътрешна памет.

Не губете време, защото новата учебна година вече чука на вратата, а гимназиите вече се подготвят да приветстват обратно възпитаниците си. А и предложението за 6-месечн безплатен абонамент към Уча.се, което е в сила с покупка на всеки таблет или лаптоп от портфолиото на телекома, в комбинация с тарифен план i-Traffic XL+, ще бъде в сила до края на този месец.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos