След като американската филмова академия обяви номинациите си за "Оскар", за поредна година букмейкърите не останаха безразлични към церемонията по връчването на наградите. До тържественото събитие остават броени дни, а големият въпрос е кои ще бъдат филмите и звездите, отличени с най-важните награди? Затова освен в световен мащаб, но и в страната ни, букмейкърите публикуваха различни коефициенти за залози, както и за потенциалните победители в различните категории.

Онлайн платформата на efbet дава коефициент 1.40 на филмовата лента "1917" в категория "Най-добър филм". Бронзът и среброто са отредени на "Паразит" с коефициент 4.55 и "Имало едно време в Холивуд" - 5.75. Изненадващо е, че букмейкърите поставят "Жокера" едва на четвърто място с коефициент 13.00, независимо, че черната психологическа драма, бе с 11 номинации за "Оскар" от кинокритиците. На 5-о и 6-о място "Ирландецът" - 44.00 и " Джоджо заека" - 68.00 изостават в надпреварата, а на 7-о, 8-о и 9-о място са "Брачна история" - 68.00 "Малки жени" - 92.00 и при "Пълно ускорение", чийто шанс за спечелването на голямата награда е почти нулев.

В категория за "Най-добър актьор в мъжка роля" българският букмейкър определя Хоакин Финикс като фаворит на предстоящите награди "Оскар", със запомнящата се главна роля на Артър Флек в драмата "Жокера". Коефициентът е красноречив - 1.02 на efbet.com. Тук Адам Драйвър е главен подгласник със ставка 6.75 за ролята си в "Брачна история". Според прогнозите Лео ди Каприо влиза в челната тройка с 18.50. Колегите му Антонио Бандерас - 29.00 и Джонатан Прайс - 30.00 остават малко по-назад в надпреварата.

Хоакин Финикс в ролята на "Жокера"

Снимка: AP/БТА

Идва и ред на жените. Букмейкърите смятат, че златото в категория "Най-добра актриса в женска роля" ще бъде спечелено от Рене Зелуегър с коефициент от 1.02. Красавицата Скарлет Йохансон пък ще се бори за среброто с коефициент 8.00. Към момента 3-о, 4-о и 5-о място заемат колежките ѝ Синтия Ериво - 15.75, Чарлийз Терон - 20.00 и Сърша Ронан - 23.00, но да видим все пак коя ще стигне до статуетката. Успех на дамите!

Рене Зелуегър в "Джуди"

Снимка: AP/БТА

В категория "Най-добра поддържаща мъжка роля" бившата половинка на една от най-красивите жени на планетата -Анджелина Джоли, а именно Брад Пит, е посочен за фаворит. Букмейкърите от efbet фаворизират актьора с коефициент 1.04. На второ и трето място са Джо Пеши - 7.50 и Ал Пачино - 16.00, Том Ханкс - 17.50 и великата филмова легенда Антъни Хопкинс - 30.00 допълват списъка с номинации. Пожелаваме успех на звездите!

Снимка: AP/БТА

Отново идва ред и на красавиците в Холивуд. В категорията "Най-добра поддържаща женска роля" с най-нисък коефициент е Лора Дърн - 1.05. Марго Роби - 8.25, Флорънс Пю - 11.00, Скарлет Йохансон - 19.25 и Кати Бейтс - 34.00 са останалите актриси, които са сред номинираните за "Оскар" в категорията.

Снимка: AP/БТА

За "Най-добър режисьор" големият фаворит е Сам Мендес с филмовото бижу "1917". Букмейкърите и критиците предричат победа и в категорията за "Най-добър филм".