Близо 3000 медицински прегледа бяха направени от различни специалисти в рамките на инициативата "С ГРИЖА КЪМ ТЕБ". 1853-ма служители на ФАНТАСТИКО ГРУП се възползваха от осигурените от компанията безплатни изследвания и прегледи за някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете.

"Резултатите от тази инициатива ни показват за поредна година, че грижата за здравето и профилактиката не бива и не може да се подценяват. Тази година от прегледите се възползваха почти двойно повече колеги в сравнение с миналата година, което ни кара да се чувстваме удовлетворени. Статистиката е категорична и тя казва това, което лекарите не спират да повтарят - за да предпримеш адекватно лечение и грижа за собственото си здраве първо трябва да си наясно какво е състоянието ти и да не забравяш, че то може да се промени, което поставя превенцията и профилактиката на преден план", заяви Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

В рамките на три месеца 1190 жени бяха прегледани от специалисти по гинекология, мамология и образна диагностика в МБАЛ "Света София". Освен задълбочена анамнеза и клиничен преглед, се правеха високоспециализирани допълнителни изследвания като цитонамазка на маточната шийка, както и ултразвуково изследване на млечните жлези.

Резултатите показват висока честота на предракови заболявания на маточната шийка. При 10% от жените цитонамазката е с резултат над IIС група по Папаниколау. Открити са и други съпътстващи болести на матката и яйчниците. При ехографското изследване на гърдите при около 5% от дамите са открити патологични находки. Всички жени с установени отклонения в изследванията са консултирани допълнително и са насочени към по-нататъшни манипулации или операции.

При мъжете общо 663-ма служители на ФАНТАСТИКО са се възползвали от възможността за безплатни кръвни изследвания по 49 показателя. Общо 650 от тях са преминали и преглед при уролог. При 5% от пациентите са констатирани изменения в простатата. Мъжете, които са с установени анормални находки или завишен туморен маркер са насочени за вторично професионално становище и препоръки от специалист уролог относно предприемане на адекватни мерки. В някои от случаите е препоръчан по-строг мониторинг извън рутинната стандартна годишна профилактика.

"Грижата за екипа е първостепенна за нас и затова инициативата "С грижа към теб" ще продължи всяка година. С нея надграждаме допълнителното здравно застраховане, което компанията осигурява за всички служители след първите шест месеца трудов стаж", увери Валентина Божева и изрази благодарност към специалистите от МБАЛ "Св. София" и лаборатории "Геника", които направиха медицинските прегледи и изследванията за служителите на компанията.

Снимка: Фантастико


Материалът е предоставен от Фантастико.