Oт 25 до 28 февруари известният холандски художник Питър Уестерник, известен още като Streetpeter гостува в Мall of Sofia. На живо, пред очите на гостите на търговския център, Питър ще създаде стъпка по стъпка едно ново, специално проектирано за Mall of Sofia пано. Рисуването на новата триизмерна фантазия на холандския художник ще отнеме няколко дни и картината ще бъде завършена пред очите на всички на 28 февруари, в Mall of Sofia, ниво партер.

Снимка: Peter Westerink #planetstreetpainting

Майсторът на стрийт арта предоставя на Mall of Sofia свои авторски 3D рисунки в рамките на един месец, които ще превърнат търговския център в 3D пространство до 25 март. Гостите на мола ще имат възможност да се снимат с всяка от творбите, за да станат част от картините и да участват в специална томбола с 5 бр. Google Home mini и 1 бр. Wacom graphic tablet

Новата инициатива на Mall of Sofia е само част от стратегията на търговския център да бъде пространство "за случване" на различни, интригуващи събития, място за среща на любознателни хора с различни интереси.

За 3D изкуството

3D паната, независимо с какво са нарисувани - тебешир или боя - и без разлика дали са върху стени, под или направо на улицата, са нов начин да се комбинира изящният стил на Ренесанса с техниките на графитите като улично изкуство. 3D художниците внасят в графитите нов смисъл - далеч от "вандализма" по публичната собственост, но силно привързан към детайла и в същото време държащ тънката линия между реалистичното изображение и магията на изкуството.

Снимка: Peter Westerink #planetstreetpainting

Въздействието на 3D изображенията се крие в "приканването". Обектите са толкова магично-реалистични, че се чувствaш част от тях. Така в едно пространство можеш да си част от големия град, да летиш с балон или да скачаш от скала в морето. Използвайки анаморфната илюзия, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни и дотолкова създават илюзия за реалност, че когато застанеш до тях ставаш част от голямата картина -оптична илюзия, която изглежда съвсем истинска.

Снимка: Peter Westerink #planetstreetpainting

Само от 25 до 28 февруари можете да станете част от създаването на 3D творба, да наблюдавате отблизо работата на STREETPETER, а до 25 март да се снимате с другите негови рисунки, превърнали Мall of Sofia в 3D галерия.