Родните изби донесоха общо 45 медала от Concours Mondial de Bruxelles. Състезанието е известно като "Световното по вино". Четири от отличията за родните вина са "голям златен" медал - т.е. оценени са с над 92 точки. Едно от тях е Face to Face (F2F) от немския сорт Дорнфледер.

Производителят е New Bloom Winery. Избата от Съединение спечели и други четири награди - два златни медала за серията PIXELS от немския сорт Регент и PIXELS Каберне Совиньон и два сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе. През миналата година New Bloom Winery, чието име буквално означава нов разцвет, цъфтеж, също спечели пет отличия, сега добавя и голям златен медал.

Успехът на родната изба от Тракийската низина именно с набиращите популярност у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент е поредното доказателство за потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози, коментират винени експерти.

В тазгодишното издание на конкурса България подобрява резултата си спрямо 2018 - с общо 45 при 44 медала година по-рано. В състезанието бяха изпратени 9150 проби от 46 различни държави. Общо 340 съдии от буквално всички държави и континенти по света, разделени в 63 комисии са оценявали напитките. Испания е с най-много отличия - общо 626, Франция е втора с 614. Традиционните италиански сортове изстрелват Италия напред - трето място по брой награди - общо 383. През 2019 година най-награждавани са червените сортове - Мерло (262), Каберне Совиньон (221) и Сира (135).

От белите с най-голям успех е Совиньон блан - 102 отличия, следвано от Шардоне с 91. Само един процент от наградените вина успяват да покрият критериите за голям златен медал на Concours Mondial de Bruxelles. Над 50 % от всички медалисти в състезанието се продават на цена под 8,5 евро, което потвърждава отличното съотношение цена-качество. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Следващото му издание ще се проведе в Бърно, Чехия.