Най-често срещаният сексуален проблем при мъжете е еректилната дисфункция (ЕД). Характерно за нея е трудно достигане и/или поддържане на ерекция, достатъчна за сексуален контакт с удовлетворяващи и двамата партньори качество и продължителност. Засяга по-често мъжете над 40 години. Кои са най-честите причини за възникването й?

  1. Съдови заболявания.

Увреждането на кръвоносните съдове е причина №1 за сексуалните неуспехи на мъжа. Започващи или налични проблеми с кръвообръщението, високо кръвно налягане, диабет създават условия за нарушения в потентността. Препоръчва се терапия за стимулиране на притока на кръв в тазовата област.

  1. Психологически или емоционални проблеми.

Стрес, депресия, емоционални сривове са причина за 10-20% от всички случаи на EД. Това често е вторична реакция на основната органична причина, която следва да бъде открита, за да се намери решение на проблема.

  1. Болест на Пейрони.

Обикновено възниква след малка травма в половия член, която е последвана от вътрешно кървене, а след това от образуване на плаки. В зависимост от разположението, дължината и броя на плаките половият член започва да се изкривява. Мъжете с Пейрони обикновено изпитват болка по време на ерекция и затрудненост при осъществяване на полов контакт.

  1. Простатит.

Простатитът е честа урологична диагноза при пъже до 50-годишна възраст. Оплакванията са свързани с чувство на болка и парене в половата област, уринарни нарушения и сексуални проблеми - еректилна дисфункция, болка при еякулация или тазова болка след секс.

  1. Операция при рак на простатата.

Не самото заболяване, а лечението му води до загуба на потентност. То е свързано с радикално премахване на простатната жлеза, често с лимфни възли и нервни окончания, което уврежда сексуалната функция на мъжа.

Важно е да се знае, че медицината има решение за всички степени на нарушения в ерекцията. В по-леките й форми се прилага медикаментозна и/или АПАРАТНА ИМПУЛСНА терапия - те са изведени като първа линия в лечението на ЕД в препоръките на Американската и Европейската урологични асоциации. В по-тежките форми могат да помогнат интракавернозна терапия (втора линия) или пенилни импланти (трета линия), които подсигуряват състоянието на ерекция и дават възможност на мъже с пълна загуба на потентност да водят нормален сексуален живот.

Апаратната импулсна терапия в ЛЕЙЗЪР МЕД - София и Варна се справя с еректилните нарушения като подобрява кръвообращението в тазовата област и стимулира естествените процеси в организма, отговорни за освобождаване на растежни фактори и образуване на нови кръвоносни съдове. Тя използва специфични вълни, които външно се изпращат в няколко зони на половия член и таза, напълно неинвазивно и безболезнено за мъжа. Огромното й предимство е, че не се налага използването на медикаменти, нито промяна в начина на живот. При болест на Пейрони разбива плаките, а при простатит премахва възпалението и неприятните усещания. Резултатите се наблюдават до 4 седмици - подобрено кръвонапълване на половия член, стабилна ерекция и качествени интимни преживявания.

ЛЕЙЗЪР МЕД - иновация и компетентност в сексуалната медицина, всички линии на терапия. Прегледът включва: консултация с уролог, индекс на ЕД, доплерово изследване, активиращ тест.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760 моб. 0899 52 11 01 www.lazermed.bg