Когато човек разглежда онлайн магазини като Workout.bg и се чуди какъв протеин точно да си вземе, може всъщност накрая да остане объркан.

Макар и сайтовете да са добре направени, объркването идва от богатия избор и много вероятни комбинации от продукти.

Едно от най-объркващите неща, които могат да се случат е всъщност да се спрете на растителни и животински протеини. Целта на този текст е да изтъкне ползите от употребата на растителни протеини в контекста на фитнес и спортните среди.

1. Помагат при намаляване на възпаленията в тялото

Едно от нещата, които растителният протеин прави доста добре, е да намали възпалителните процеси в тялото. Това се получава благодарение на процесът на разграждане и липсата на LDL холестерол създаващи вещества.

При животинския протеин може да се наблюдава значително по-голямо количество възпалителни агенти, чиято функция е да създадат термо реакция и така да помогнат за възприемането на протеините.

Крайните резултати са еднакви, но начинът на стигане до тях е различен - поне ако изберете да купите своите продукти от Workout.bg.

2. Използват се от хора с алергии към мляко

Ако имате хранителни алергии и непоносимост към мляко и млечни продукти от крави, каквито много често са животинските протеини, то тогава е по-добре за вас да преминете към растителните.

Има много видове растителни протеини, които могат да паснат идеално на вашите диетични нужди, като най-вече те се правят от растения известни за своето богато съдържание на фито-протеин.

3. Подходящ за хора в кето режим на горене

Кето режимът на горене на мазнини е особено труден за навлизане и изисква невероятна дисциплина и подбор на хранителни вещества.

По време на кето режим вие не бива да приемате животински протеини, тъй като в млякото, от което се прави, се съдържат захари, които след това се метаболизират по начин, който пречи на кетозата.

4. Може да се ползва дори, когато отслабвате

Ако искате да отслабвате, вие можете да ползвате растителен протеин да поддържате тонуса на своите мускули и да попречите на катаболните процеси в тялото. Това ще допринесе за резултатите, които желаете да постигнете в процеса на изгаряне на мазнини, ако приемате добавки и с тази цел.

Растителните протеини, които можете да намерите на Workout.bg, са с високо качество, което допълнително предразполага към постигането на страхотни резултати.

5. Пълноценен заместител на животинския протеин

Ако просто искате да смените своя подход, но не искате да сменяте приема на протеин, можете все пак да изберете такъв направен от растителни източници.

Той ще бъде също толкова адекватен и добър за вас колкото са животинските продукти - с добавен бонус от намалени процеси на възпаления в тялото.


Рекламен материал.