Сливането на изкуство и дизайн, ръчна изработка и чувство, традиция и модерност. Това е само начин да се опише всичко, което Xerjoff представлява в изисканите кръгове на ценителите на нишовите парфюми. Но това е наистина само началото на историята за Серджо Момо, който успява не само да позиционира Xerjoff на конкурентния глобален пазар, но и да придаде на парфюмите, създавани под това име, неповторимата аура на престижа в дигиталната ера.

Базираната в Торино парфюмерийна къща, днес е синоним на аромати в тяхната артистична форма. Xerjoff предполага, че сте надхвърлили измеренията на обонянието и сте встъпили във вселена, където усещането и възприятието за щастие е изчистен лукс.

Всяка история за Xerjoff е излизане отвъд стандартното обоняние към една по-широка вселена, където перцептивното и сетивното се преплитат. Голяма роля за това играе фактът, че всеки флакон парфюм Xerjoff сам по себе си е произведение на изкуството. Бижу, с което се отнасяме като с изискан мъж, който сякаш е скрит в него.

снимка: Xerjoff

Флаконите са история сами по себе си - създадени в лимитирани серии ръчна изработка, за тях са използвани редки материали като кварц, бронз и злато, както и деликатно стъкло. Този естетически принцип идеално се вписва в концепцията на парфюмерията Belodore и предизвиква нестихващ интерес на почитателите на нишовата сфера.

Основателят Серджо Момо пътувал из целия свят още от детството си, благодарение на международния бизнес на баща му. След завършването на образование в сферата на изкуствата и дизайна в Торино, Серджо се мести в Обединеното кралство, за да сътрудничи на уважавани лондонски дизайн агенции. Съвсем скоро, Италия го привлича обратно в своите обятия, където той продължава да изследва своята несъмнено най-голяма страст - луксозните парфюми. Така през 2004 г. се ражда парфюмната къща Xerjoff. В този начинание голямата роля има и Доминик Салво, който поема длъжността директор за изследване и развитие в Xerjoff.

снимка: Xerjoff

Все неудовлетворен от създаването на семпли парфюми, Серджо се отправя на творческо приключение, което обединява история, визия, аромат и спомени. Всяка от колекциите на парфюмите отразява високите стандарти за качество и ексклузивност, както и утвърждава статус на марката в света на премиум парфюмите. Непрекъснатото изследване е в сърцето на марката - което е най-очевидно в най-новата колекция Xerjoff Kemi Blue. Тя се основава на съчетанието на алхимия и холистични, екологични и етични методи на биодинамичната философия.

снимка: Xerjoff

Всеки парфюм от колекцията Kemi Blue е уникален с това, че съдържа един или повече съставки от биодинамично отглеждане (в хармония с природата и космоса). Космическите сили са важен елемент за завършването на колекцията Xerjoff Kemi Blue и в съответствие с астрологическия календар на производството на парфюми. Особено важна дата за колекция Kemi Blue е 13 март 2023 г., защото тогава всички парфюми от серията получават енергията на синя космическа буря, която носи със себе си пречистваща енергия - според календара на маите, това е ден за откритост. Древните маи са били очаровани от циклите на времето и са били отлични наблюдатели на небето, като са използвали знанията си по астрономия и математика, за да правят прогнози. Всеки от парфюмите на Xerjoff от тази колекция носи своите принципи, вярвания и концепция.

EMPIRYAN носи духа на древна космология, която се разкрива в земните акорди на киприол и тютюневи листа, а в сърцевината му пламтят тамян и кедър. Нежна, но ослепителна комбинация от ванилия и кехлибар допълва идеално този небесен аромат.

HOLYSM е вдъхновен от холистичната философия, че вселената и живата природа са едно цяло, свързани в неразделна хармония. С чувствени и запомнящи се акорди, парфюмът открива градински чай и мащерка, които даряват с енергия и свежест, преливащи в луксозните нюанси на тютюн и кедър. Пачули, уд и сандалово дърво придават земен и съблазнителен характер на аромата.

ЕТЕР в гръцката митология е свежият и чист въздух, който дишат боговете. При първата среща с Ether ще почувствате свежестта на лимон от Амалфи, бергамот от Калабрия, които ви подготвят за ароматното сърце от лавандула и градински чай. Накрая, топлотата на сандалово дърво от Цейлон, мускус и сладки следи от ванилия и карамел завършват аромата.

ASTARAL е небесна навигация, която води парфюмът към омагьосано откритие. Акордите на шамаме, анасон и розов пипер обявяват цветното сърце от роза и теменужка, докато изискаността е подчертана с базата от пачули, уд и мъх.

Тези аромати на Xerjoff Kemi Blue съчетават най-доброто от изкуството и науката, придавайки им космическа аура и оставяйки впечатление, което отива далеч отвъд обикновения парфюм.

 

* съдържание на BELODORE