Част от мисията на Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, е да развенчава стереотипите - не само за женската красота, но и за ролите на жената. И затова във връзка с Осми март Lilly реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на Prepodavame.bg "Професии на XXI век" - кариерно ориентиране за млади момичета".

За реализацията на осмомартенското дарение Lilly Drogerie избра за свой партньор фондацията "Заедно в час" (част от която е Prepodavame.bg - най-бързо растящият сайт със съвременни ресурси за учители на български език) с цел създаването на материали за кариерно ориентиране със специфична насоченост към млади момичета, на които предстои да вземат своето решение за бъдещия си професионален път.

Много често младите жени избират стереотипна женска професия. Това обикновено се дължи на недостатъчна информация, но също и на липсата на стойностно менторство, от една страна, и на достатъчно ярки примери за професионална реализация на жени, от друга. Така обаче се ограничава изборът на момичетата и то в XXI в., време, което зачерква старите предразсъдъци. Ето защо Lilly Drogerie им подава ръка, за да могат да се информират и да планират по-добре своето бъдеще. И да повярват в себе си. Какъв по-хубав подарък?

Източник: Lilly Drogerie

Всъщност този подарък, наред с овластяването на младите жени, носи и посланието за отговорност и грижа за природата, тъй като средствата за дарението по проекта са набрани чрез рециклирането на коледния хартиен каталог на Lilly Drogerie. В края на всяка година веригата насърчава своите клиенти да върнат каталога, за да може да се рециклира. Тази кауза е традиционна за компанията в България вече от няколко години.

 

Съдържание на: Lilly Drogerie