Някога чували ли сте думата "ресвератрол"? Това не е нещо ново и непознато, тъй като е наличен в едно от най-популярните питиета по света - червеното вино.

Ресвератролът е част от група съединения, наречени полифеноли. Смята се, че те действат като антиоксиданти, като предпазват организма от увреждания, които могат да повишат риска от рак и сърдечни заболявания. Съдържа се в ципата на червеното грозде, но можете да го откриете и във фъстъците, червеното вино, горските плодове и други храни и плодове.

Ползи от ресвератрола

Реверватролът привлече много внимание заради проучвания, че намалява последствията от стареенето и помага при справяне с различни заболявания.

Изследователите отдавна смятат, че веществата в червеното вино могат да имат ползи за здравето. От 90-те години на миналия век експертите започват да се фокусират върху ресвератрола - антиоксидантно съединение в червеното вино. Оттогава насам някои изследвания върху животни и в лабораторни условия показват, че ресвератролът има обещаващо антивирусно, противовъзпалително и противораково действие. Важно е да се отбележи, че макар експертите да са съгласни, че той има потенциал, все още няма достатъчно данни, които да потвърдят колко добре действа. Всъщност не знаем дали ресвератролът е непременно по-важен от някои от другите естествени вещества във виното.

Все пак изследванията показват, че той може да ви предпази от:

Сърдечни заболявания

Смята се, че понижава "лошия" холестерол и затруднява образуването на съсиреци, които могат да доведат до инфаркт.

Рак

Той може да ограничи разпространението на раковите клетки и да започне да ги убива.

Деменция и болест на Алцхаймер

Противовъзпалителните свойства на ресвератрола ефективно контролират възпаленията в целия организъм, включително и в мозъка. Невроинфламацията (възпаление на части от нервната система) е един от факторите, които допринасят за развитието на проблеми, свързани с мозъка, като болестта на Алцхаймер, деменцията и множествената склероза.

• Диабет

Ресвератролът е показал ползи за здравето на хора с диабет тип 2 в няколко проучвания. Например, изследователите често наблюдават подобрения в нивата на серумните липиди (холестерол) и глюкозата (захар) след прием на ресвератрол. Проучванията показват, че ресвератролът намалява инсулиновата резистентност, понижава нивата на кръвната захар и дори понижава повишеното кръвно налягане - състояние, което имат много хора с диабет.

Как действа ресвератролът?

Ресвератролът защитава ДНК на клетките. Той е мощен антиоксидант. Антиоксидантите могат да помогнат за предотвратяване на увреждането на клетките, причинено от свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни атоми, причинени от замърсяването, слънчевата светлина и естественото изгаряне на мазнини в тялото ни, които могат да доведат до рак, стареене и дегенерация на мозъкa.

А знаете ли, че вече има ProViotic Cardio, който по естествен начин подпомага организма да преодолее негативното влияние на оксидативния стрес

Защо обаче да изберем него?

Съчетанието на антиоксиданта на червеното вино и добрата бактерия в българските туршии подпомага способностите на организма да регулира нивата на холестерола, кръвното налягане и нормалната функция на сърдечно-съдовата система.

 

Всяка таблетка съдържа:

• 75 mg транс-ресвератрол,

• екстракт от червено вино;

• 1 милиард живи клетки на Lactobacillus plantarum

• пребиотик (Инулин)

 

До 31.07.2022 г. при покупка получавате 20% отстъпка с промо код: CRDCPS20%.

 

Още продукти с отстъпка до края на юли:

Провиотик Кандида при покупка на 3 или повече опаковки получавате 20% отстъпка с промо код: PRVCND20%

и ProViotic Helicobacter при покупка на 2 или повече опаковки, получавате 20% отстъпка с промо код:

PRVHLC20%.

 

* съдържание на Smart Bio