Тази история започва ето така:

Актрисата Катерина Евро отвори ресторант "Вкъщи" и предизвика водещата Мария Силвестър да направи същото. След това Мария отвори свой ресторант "Вкъщи" и предизвика гримьора Слав да я последва. Тя не обича да готви, но толкова се вдъхнови, че предизвика и широката публика. После Слав създаде нов клон на ресторант "Вкъщи" и на свой ред отправи предизвикателство към певицата Прея... 

И така, както виждате, лавинообразно се отварят домашни, малки ресторантчета в личните кухни и трапезарии на известни наши съвременници. Около масата с домашно приготвени ястия се събират приятели, а в кухнята заедно с тях работи безотказно само един помощник. Казва се Tefal OptiGrill+ и с цялата си електрическа мощ се грижи за перфектното меню, вкусната храна и доброто настроение на главния готвач. За първите четири вечери, организирани от Катерина Евро в нейния ресторант "Вкъщи", гостите ѝ бяха избрани на случаен принцип сред направилите своите резервации онлайн. И всички признаха, че менюто беше зашеметяващо, а атмосферата - незабравима. Като се замисли човек, става дума за три фантастични подаръка в едно - да си гост в дома на интересна личност, да опиташ здравословна храна, приготвена лично от него с помощта на модерния Tefal OptiGrill+, и накрая да го получиш и като подарък.

Тук е време да споделим и добрата новина - вие също можете да се приобщите към идеята ресторант "Вкъщи"! Това на практика означава съвсем лесно и бързо да отворите свой собствен, оригинален и неповторим домашен ресторант, в който вие сте шефът. И както повелява кампанията, виртуозно да изпълните кулинарните си идеи заедно с Tefal OptiGrill+. Защото, както ни показаха и Катето, Мария, Слав и Прея, всеки може да осигури такова преживяване за себе си и близките си - достатъчно е просто да има желание.

Tefal OptiGrill+ и вашето "Вкъщи"

В какво точно се състои кампанията на Tefal и как функционира тя? От записалите се желаещи да участват на www.tefal.bg/vkashti, 12 ще бъдат избрани на случаен принцип да получат уреда Tefal OptiGrill+ и готварски аксесоари към него на посочения от тях адрес, където ще се организира личният им ресторант "Вкъщи". След като се запознаят с безкрайно удобните му функции, им остава само да измислят удачното меню. То може да включва всякакви рецепти, които могат да се приготвят с помощта на грила.

След това идва ред на гостите, с които храната, приготвена с любов и внимание, да бъде споделена. Изобщо едно приятно коледно-новогодишно преживяване, в което хем ще сте събрали около трапезата си любими хора, хем няма да сте се съсипали от умора, заради готвене в кухнята. Защото Tefal OptiGrill+ върши много повече работа, отколкото всъщност можете да си представите.

Многоръкият Шива в кухнята или Tefal OptiGrill+ на пълни обороти

Противно на нагласите ни към модерните уреди, че програмите им са винаги сложни за изпълнение, този грил е най-приятелски настроеният към хората уред, който сме виждали до момента.

Първо, той разполага със специална технология за готвене (Automatic Sensor Cooking), която определя броя и дебелината на порциите, поставени в него и изчислява необходимото време и температура за изпичането им до желаната степен на готовност -  алангле, средно или добре изпечено месо, например. Грилът си има и шест автоматични програми, предназначени за различни видове храни - птиче месо, червено месо, колбаси, риба, сандвич или бургер. На него спокойно можете да печете и зеленчуци при ръчен режим с 4 нива на температурата, както и да гриловате замразени храни.

С този помощник в кухнята имате и едно важно предимство - можете да следите процеса на печене посредством звуков и светлинен индикатор, чиито оцветявания в различни цветове ви дават информация как върви кулинарната обработка. При предварителното подгряване например светва цвят мораво. След него идват синьото и зеленото, за да маркират началото на готвенето, жълтото е цветът на аланглето, оранжевото е за средно изпеченото, а за добре изпеченото, с пръхкава коричка и запазена сочност ви алармила червеното присветване.

Както вече споменахме, този грил е наясно и с по-сложни за приготвяне ястия, свързани с печене като баница, мусака, пица и т.н., защото моделът Tefal OptiGrill+ GC714 си има допълнителна тавичка специално за тях или се превръща в мини-фурна. Трябва да знаете още, че противно на очакванията, че за един ресторант, пък бил той и в домашни условия, се изисква професионално оборудване или поне снабдяване с големи, мощни и обемни уреди за готвене, Tefal OptiGrill+ е с удобни за всяка домашна кухня размери. А и след като веднъж сте се запознали лично с всичките му умения, най-вероятно няма и да искате изобщо да го прибирате в шкаф, защото вкусната и здравословна храна, приготвена лесно с негова помощ, ще ви стане ежедневие.

Така че, просто кандидатствайте на https://www.tefal.bg/vkashti и само след няколко дни вашият ресторант "Вкъщи" може да е факт!