"Здравейте фенове, ще ни върви по вода!" С тези думи точно в 10 сутринта, традиционният водещ на празника на Активния живот Део, обяви началото на маратона казвайки, и напусна сцената, за да се включи в него.

32 минути по-късно Део беше и първият, който прекоси финалната линия и отново се качи на сцената, за да успокои останалите участници, че той е само символичен победител, а за останалите трима, финиширали първи, са наградите - месечни карти за посещение на фитнеси Next Level и специални пакети, осигурени от брандовете на Нестле.

В 11 часа беше даден официалния старт на игрите на воля пред НДК и паралелната състезателна програма "на 6 лапи" за домашни любимци и техните стопани в Кучешката градина на Южен парк 2.

"Ето това е Живей Активно - в дъжд, в пек, в града, на плажа , в планината, сутрин, обед или вечер - мястото, времето и климатичните условия нямат значение, важно е само желанието да напуснем диваните и да се забавляваме активно. Радвам се, че вече 18 години , заедно си доказваме, че не сме сами в тази мисия и към мен и Део, които сме тук от ден първи, с всяко следващо издание към нас се присъединяват нови и нови ентусиазирани партньори - освен фитнеси Next level, които са с нас вече 4 поредни издания, както и нарастващия брой спортни клубове за всякакви възрасти и дисциплини и приятелите ни от Националната спортна академия, тази година с летящ старт се включиха и партньорите от Нова телевизия и формата "Игри на волята", благодарение на които имаме възможност всички да влезем в играта и да се почувстваме като риалити супер герои с 10-те предизвикателства, вдъхновени от формата. Но стига сме говорили, да започваме! - каза Нели Ангелова, директор "Комуникации" на Нестле Югоизточен пазар.

Снимка: Нестле

Първи в надпреварата влязоха звездните отбори на Живей Активно в състав Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Евгени Иванов - Пушката и Маруся Иванова, отбора на риалити звездите от "Игри на волята" - Слави Туджаров, Красима Кирова, Димитър Морунов, Велислава Ангелова, Зорница Стоилова, Илиян Цветков, Милен Цветков и 3 отбора на инфлуенсърите, приятели на "Живей Активно" водени от Ивелина Грънчарова, Изабел Овчарова и Мирослава Профирова. Най-бързи очаквано бяха звездите от "Игри на волята", за които 10-те предизвикателства им бяха "игра" по думите на капитана им, но по атрактивност на представянето безспорен победител е звездния отбор на "Живей Активно", който грабна публиката със слалома с колички между конуси, когато Евгени Иванов-Пушката за малко не изхвърли на завоя Маруся и се наложи тя да бъде спасявана от Данчо Йовчев.

В 12 часа когато игрите на воля достигнаха до своя апогей, времето застана на страната на феновете на активния живот и слънцето озари площада пред НДК, където се присъединиха и състезателите на 6 лапи , дошли в поход от Кучешката градина, за да направят надпреварата още по-весела и шумна.

Снимка: Нестле

Най-малките участници яко се веселиха в детския кът, заедно с аниматорите на "Нестле за по-здрави деца", като не липсваха и смешни ситуации, когато три от хлапетата "нахлуха" в предизвикателството с прескачане на гуми и дадоха своя "принос" в състезанието.

Всичките 183 отбора се регистрираха с избрани от тях имена, сред които се откроиха с чувството си за хумор и креативността отборите на "Дивите , красиви и щастливи архитектки", "Мусагенишките нинджи", които влязоха в пряка битка с отбора на "Мусегенското гето" , "Дунавските акули", "Дружбенските тигри"и "Терминатори в атака Ау, Ау".

Тримата победители в трите категории - любители, спортни клубове и инфлуенсъри - са отбора на "Nestlenators", отбора на "НСА", а при инфлуенсърите първи бяха отбор "Айляк". Трите финалисти си тръгнаха с наградите месечни карти от Next Level, богат асортимент от продукти на Нестле България, луксозни чаши Nescafe Dolce Gusto и хамаци от форматът "Игри на волята".

"Големите победители днес са всичките над 9 000 души, които за пореден път усетиха тръпката на активния живот и изкараха един пълен с емоции и движение ден" - с тези думи, съпроводен от аплодисменти и викове "Живей Активно", Део закри събитието, но ентусиастите на активния живот останаха дълго след това.

Снимка: Нестле

За Нестле за Живей Активно

Нестле като лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот, създава "Нестле за Живей Активно!" през 2006г. в резултат на водещото убеждение, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки българин. Вече 18г. компанията провежда богат календар ежегодни събития, регионални издания, спартакиади, турнири, среща хората с различни форми активности, дава професионални съвети и насоки за здравословно хранене, промоцирайки физическата активист и балансирания начин на живот. През годините националната инициатива има над 200 партньора, събитията в календара ѝ са посещавани от над 500 000 души и тя е позната за 75% от населението. Спортните звезди Йордан Йовчев и Евгени Иванов са сред посланиците на инициативата, заедно с Тереза Маринова, Маруся Иванова, волейболните надежди от ВК Марица, Катрин Тасева и Екатерина Дафовска, които ежегодно се включват в изданията на "Нестле за Живей Активно" следвайки нейната мисия и мотивирайки още повече хора да водят здравословно ежедневие с повече движение.


 

Материалът е предоставен от Нестле.