Има ли нещо по-важно от здравето на този свят? Без да се замислим отговорът ни ще бъде - не. Всеки от нас в ежедневието си се среща с куп проблеми, които засягат здравния ни статус, но понякога трябва да мислим по-мащабно. В този ред на мисли, не може да не споменем нещо, което се случи само преди няколко дни. В медиите беше публикувана информация за възможна опасност от заразяване със Салмонела на продукти с марка Киндер.

Сега обаче, няма да ви говорим за този случай, а за това какво точно представлява бактерията салмонела, как се заразяват хората, какви са симптомите, колко често се среща инфекцията и най-важният въпрос - какво можем да направим, за да подпомогнем по-бързото премахване на бактерията от организма ни.

Нека започнем с това какво представлява салмонелата

Инфекцията със салмонела е често срещано бактериално заболяване, което засяга стомашно-чревния тракт. Бактериите на салмонелата обикновено живеят в червата на животните и хората и се отделят чрез изпражненията. Хората се заразяват най-често чрез заразена вода или когато консумират не достатъчно термично обработени месо и яйца и недобре измити пресни плодове и зеленчуци. Заболяването причинено от тези бактерии официално се нарича салмонелоза.

Какви са симптомите?

Много често хората нямат симптоми. Някои обаче развиват диария, треска и коремни спазми в рамките на 8 до 72 часа. Повечето хора се възстановяват в рамките на няколко дни без специфично лечение.

В някои в резултат на диарията свързана с инфекцията се стига до обезводняване, което изисква незабавна медицинска помощ. Възможно е да се развият и животозастрашаващи усложнения ако се разпространи извън червата. Рискът да се заразите е по-висок, ако пътувате в страни с лоши санитарни условия.

Колко често срещана е салмонелозата?

Инфекциите със салмонела са много чести. Около 1,35 милиона заболявания, 26 500 хоспитализации и 420 смъртни случая в САЩ всяка година. Когато хората споменават хранително отравяне, обикновено говорят за салмонела. При тежките случаи трябва да отидете в болница. В редки такива могат да бъдат животозастрашаващи.

Инфекциите са по-често срещани през лятото, отколкото през зимата. Това е така, защото салмонелата се развива бързо при по-високи температури, когато храната не се съхранява в хладилник.

Кои хора засяга тя?

Хора, на които имунната им система е слаба, също възрастни над 50-годишна възраст и кърмачета.

Причини за салмонела

Хората и животните могат да пренасят салмонела в червата и изпражненията си. Бактериите се разпространяват чрез заразени храни. Често срещани хранителни източници на заразяване със салмонела са: сурово и недостатъчно сготвено месо, включително пилешко, пуешко, патешко, говеждо, телешко и свинско, непастьоризирано мляко и други млечни продукти, включително сирене, сладолед и кисело мляко, сурови или недостатъчно сготвени яйца, преработени храни като пилешки хапки.

Можете да се заразите със салмонела и директно чрез: лошо миене на ръцете. Може да предадете бактериите, като не измиете добре ръцете си, след като сте използвали банята или сте сменили пелената.

Домашни любимци. Животни като кучета, котки, птици и влечуги могат да пренасят бактерията.

Предстоящите Великденски празници са свързани с повишена консумация на яйца, майонеза, месо както и пресни листни зеленчуци, което може да създаде предпоставки за поява на оплаквания от стомашно-чревния тракт.

Как можем да помогнем на организма ни по-бързо да се справи с бактерията?

Освен всички лекарства, които може да предпише вашият лекар, безспорно едно от най-ефикасните средства си остават природните продукти, които са без химия, ГМО и алергени.

Кокичето е първото цвете, което е предвестник на пролетта. В тичинките му е изолиран щама на пробиотичната бактерия Lactobacilus Bulgaricus GLB44, която е в основата на ProViotic. Тази полезна бактерия се комбинира е изолирана от цвета на кокичето без да се унищожава то и се отглежда в среда от био грах или био моркови.

Щамът Lactobacilus bulgaricus GLB44 може да помогне на организма да се възстанови при среща с лоши бактерии. Има данни от проведени тестове в Harvard Medical School за неговата ефективност.

Защо ProViotic?

  • Природен продукт
  • Без съдържание на соя, глутен и лактоза
  • Сертифициран със сертификат за биоселскостопански продукти
  • Укрепва имунната система
  • Отразява се благоприятно на стомашно-чревния тракт
  • Растителен и безвреден
  • Няма консерванти и оцветители

Всяка таблетка на ProViotic съдържа 5 милиарда живи клетки на Lactobacillus bulgaricus GLB44, а препоръчителната доза за възрастни и деца над 3 години е 1 таблетка дневно. Приемът да се осъществява по време или след хранене. Може да се смуче, дъвче или гълта.

 

* съдържание на SmartBio