Денят е мрачен и над Капана се сипе ситен пролетен дъжд. Усмивката на Симона ни връща слънцето. Тя е ярка и цветна, точно като стените на къщите в живописния творчески квартал на Пловдив.

Симона е само на 20 години, но очите ѝ са дълбоки и мъдри, а думите ѝ - внимателно подбрани. Родом е от Враца, но следва Начална и предучилищна педагогика в Пловдив, където работи като учителка в детска градина. Споделя, че мечтае да работи с деца още от малка и разказва за работата си с изключителен професионализъм и задълбоченост.

Опитът на Симона е безкрайно интересен за Елица Мавродинова (майка на 2-годишно момиченце) която ще стане автор на историята за нея. Срещата им е част от най-новата кампания на Dove, която насърчава жените да се чувстват красиви такива, каквито са. В първата фаза на кампанията 4149 български жени споделиха своите истории в анкета. Във втората фаза 10 от тях бяха подбрани, за да се срещнат лично с талантливи български писатели, които ще разкажат техните истории в "Книга за истинската красота". Книгата ще бъде представена на 18 юни в София и ще се разпространява безплатно в книжарниците на "Сиела" в рамките на един месец.

В анкетата си Симона, като толкова много други жени, е отбелязала, че "знае, че е красива, но понякога не се чувства точно така". Казва, че красотата идва отвътре и не зависи от повърхностни неща като грим или прическа, а от себеусещането на жената.

И не след дълго ни разкрива най-красивото в себе си. Своята изумителна вътрешна сила. Симона е купила автомобилът си сама с пари, които събира от малка. Дете на твърде млади родители, тя се справя сама с живота от най-крехка възраст. Живее сама дълго време като тийнейджър, но никога не си позволява луди партита или злоупотреби. Вместо това учи упорито, за да може един ден да даде на колкото може повече деца онова, което от което самата тя е получила твърде малко: безгрижно детство, внимание и специално отношение.

Има болезнено чувство за справедливост и не търпи неправди. Особено когато се случват на деца. Държи да се почувства напълно готова, преди да създаде семейство. Казва, че децата са най-хубавото нещо, което една жена може да има, затова подхожда към тази тема отговорно и зряло. Иска да е сигурна, че може да им даде най-доброто от себе си, преди да ги доведе на този свят.

Тръгваме си от срещата възхитени от характера на тази отговорна млада жена. И тръпнем в очакване да прочетем разказа на Елица Мавродинова, която се вълнува силно от дълбочините на човешката душа и затова сме сигурни, че ще успее да улови вселените в големите кафяви очи на Симона.