Тази Коледа Сердика Център се превърна в център на изкуството в София, като даде възможност на петима от най-известните съвременни български артисти да покажат своята интерпретация на коледна елха. Изложението се казва "Вълшебната гора на артистите" и до 23-ти декември е разположено на всички нива в търговския център, за да радва малки и големи, да допринася за коледния дух и да превърне празничния шопинг във вълнуващо изживяване. Николай Божилов, Ирина Томова - Erka, Николина Колева и Боряна Стойчева, Ясен Згуровски, Наталия Йорданова са арт звездите, които ще предадат на посетителите частица от себе си и своетo виждане за празничната украса чрез инсталациите в търговския център.

Снимка: Сердика Център

Елхата, направена от над 2000 пискюла от прежда маршмелоу, конструирана върху основата на кринолин, е дело на Николай Божилов - българският дизайнер, станал световноизвестен с наградата Triumph Inspiration Award през 2010. Чрез творбата си той представя многовековната история на пискюла, сакралното му значение и присъствието му в множество в различни култури. Ирина Томова, позната още като Erka, е жената, която насочва вниманието на аудиторията към заслугите на нежния пол в обществото и тяхното признание, поставяйки свои бюстове на емблематични места из София. Тази Коледа тя излага на показ силния контраст между топлина и студ, добро и зло, засягайки в дълбочина човешката същност с лехата "КУБ" в Сердика Център. А знаете ли, че освен по сгради, плюшените мечета могат да се "катерят" и по елхи? За това са "виновни" Николина Колева и Боряна Стойчева, които умело пренасят неповторимия чар на плюшените мечета и в интерпретацията си на елха "Предай нататък" в мола. Детският елемент пък е силно изразен в елхата на Ясен Згуровски "All I want for Christmas is you", който със своята колоритна и екстравагантна личност ни напомня за истинската празнична магия от най-ранните ни години. Елхата на Наталия Йорданова, кръстена "Механична флора", пренася виртуалното и физическото измерение на ново ниво. Създадено от човек, но произведено от машини, нейното дърво показва именно механизираното бъдеще на човека.

Вълшебствата в гората на артистите в Сердика Център не свършват дотук. До 23ти декември всеки посетител на мола може да се включи и в специална игра с още по-специални награди - подаръци, избрани лично от едни от най-известните български инфлуенсъри - Славена Вътова, Теа Минкова, Валери Йорданова, Галя Симеонова, Алекс и Влади, Виктория Капитонова - в магазините на Сердика Център. За да се включите в играта е необходимо да съберете в книжка печати от всички арт елхички, да я покажете на бюро Информация в мола и да се регистрирате. Ако и пазарувате, ще участвате за голямата награда - екзотично луксозно пътешествие за двама.

В Сердика Център през декември ще има и традиционни коледни услуги - щанд за опаковане на подаръци, безплатен фото портрет, коледни помощници.

Повече информация за "вълшебните" елхи и артистите, наградите, включени в играта, работното време на услугите може да намерите в сайта на Сердика Център или на тяхната Facebook страница.


Материалът е предоставен от Сердика Център.